20.11.2020

2022 Honda Civic julkistettiin jo nyt – Twitchissä

2022 Honda Civic Prototype

Vuosimallin 2022 Honda Civic -prototyyppi julkistettiin Twitchissä ja saimme siitä kuvien lisäksi myös hieman vihiä tulevasta.

Uusi 2022 Honda Civic -prototyyppi esittelee tulevan mallin muotokieltä näyttävässä oranssinpuhuvassa Solar Flare Pearl -helmiässävyssä. Valmistajakaan ei yritä millään tavoin peitellä sitä, että kyseessä on 11. sukupolven Honda Civic. Se on hakenut vaikutteita edeltäjistään leveällä olemuksellaan, matalalla vyötärölinjallaan ja ilmavaksi lupailuilla sisätiloilla.

Mielenkiintoisesti Honda lupailee tulevaa mallia mahdollisesti jo vuoden 2021 ensimmäiselle puolikkaalle vuoden 2022 mainostuksesta huolimatta – syynä lienee suuresti Yhdysvaltojen markkinan mielenkiintoinen vuosimallipolitiikka. Lisäksi paljastetaan sekin, että ensin esiteltävää porrasperää tulisi seuraamaan viistoperä ja sekä ripeämpi Civic Si että malliston suorituskykyisimpänä tunnettu Civic Type R.

Hondan, jo lähes ikoninen, automalli esittäytyy tuoreella, sulavammalla ilmeellä yhä hyvin sporttisena. Vuosimallin 2022 Honda Civic näyttää näin prototyyppiasteella jo kovin tuotantovalmiilta.

Auto esiteltiin Twitchissä ikään kuin Civicin nuoriin vetoavaa luonnetta korostaen – ostajakunta on tilastojen valossa varsin nuorta. Tuleva 2022 Honda Civic haluaa olla sporttinen, nautittava ajettava, mutta tarjota samaan aikaan polttoainetaloudelliset voimalinjat – kuulostaa hieman 80-luvun Hondalta. Tuleva tosin tarjoaa myös modernia teknologiaa ja nykypäivän turvallisuuden.

2022 Honda Civic Prototype

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2022 Honda Civic ulkoa...

Muotoiluosaston kerrotaan tarkastelleen huolellisesti vanhojen Civic-mallien muotoilukonsepteja ja pitäen kiinni Hondan ihmiskeskeisyydestä. Uutuuteen haluttiin sporttinen olemus, joka korostaa pyöriä. Samalla haluttiin luoda ilmavat sisätilat, joista on hyvä näkyvyys ulos.

Edeltäjästään poiketen uusi Civic omaa hyvin puhtaan ja jopa sivistyneen yleisilmeen. Autoon on haettu runsaasti vaakasuuntaisia piirteitä leveyttä korostamaan. Ainakin prototyypissä on hyvin pelkistetty ilme, josta puuttuvat ylimääräiset elementit – se povaa usein hyvin ikääntyvää mallia.

Korin luvataan myös olevan merkittävästi aiempaa jäykempi, joka tarjoaa mahdollisuuksia paremman ajettavuuden luomiseksi. Honda kertookin uutuuden ottavan askeleita ajettavuuden lisäksi myös mukavuudessa. Vahvempi kori auttaa myös turvallisuutta, jota on edistetty lisäksi sekä aktiivisella että passiivisella varustelulla.

2022 Honda Civic Prototype interior

...ja sisältä

Sisätilojen puolella vaikuttaisi olevan tapahtumassa melkoinen muutos – jälleen huomattavasti minimalistisempaan suuntaan. Monimutkaisia ja sekavia linjoja on heitetty romukoppaan kauemmas Civicin historiasta kumpuavan selkeyden tieltä.

Oven linja jatkuu kojelautaan. Koko kojelaudan leveydellä tulee esiintymään jonkinlainen hunajakennokoriste, joka tulee piilottamaan taakseen myös ilmastoinnin ritilät. Keskikonsoliin ilmaantuu 9-tuumainen kosketusnäyttö tietoviihdejärjestelmän käskyttämiseksi.

2022 Honda Civic Prototype

Twitch ja julkistus

Honda on ensimmäinen, ja toistaiseki ainoa, autonvalmistaja, joka tukee Pohjois-Amerikassa e-urheilu-joukkuetta ja sarjaa. Sen yhteistyökumppanina on sekä Team Liquid että Riot Games League of Legends Championship Series. Myös Twitch ja Honda ovat tuttuja toisilleen jo entuudestaan, sillä Twitch on ollut alustana jo kolme vuotta pyörineelle Hondan Head2Head -kanavalle.

Twitchin päivittäinen käyttäjämäärä on jo tällä hetkellä 17,5 miljoonaa ja Honda haluaa huomiota nopeasti kasvavassa e-urheilussa. Osin siksi 2022 Honda Civic -prototyypin julkistus suoritettiin Hondan omalla Head2Head -kanavalla. Tilaisuuden sen juonsi Rachel Seltzer ja MonsterDface ja ohjelmaan kuului auton lisäksi Fortnite Battle Royale -ottelu sekä rap-artisti Cordaen esitys.

Kuvat ja lähde: Honda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat