2.2.2022

Alpine julkisti suunnitelmiaan – tulevasta sähköcrossoverista ensimmäiset tiedonjyvät kasassa

Alpine

2010-luvulla uudelleen henkiin herätetyn ja Renault-konsernin osana toimivan Alpinen ainoa tuote on suorastaan rakastettu A110 -retrosportti. Muutaman vuoden sisällä valikoima kuitenkin laajenee ja samalla sähköistyy.

Alpinen retrohenkinen kunnianosoitus 60-luvun autoteollisuudelle, A110, koki hiljattain pienen päivityksen, sillä mallia on määrä pitää tuotannossa vielä joitakin vuosia. Hyvä niin; tästä Moottorinkin viisi vuotta sitten koeistumasta keskimoottorisesta urheiluautosta kun ei ole vieläkään keksitty pahaa sanottavaa.

Alpine A110

Kun se päivä lopulta koittaa, että nykyinen A110 väistyy, tulee sen seuraajaksi täyssähköinen, samaa nimeä käyttävä ja varmasti samalla otteella toteutettu malli. Se on yksi kolmesta vuoteen 2026 mennessä julkistettavasta Alpine-uutuudesta. Kaksi muuta ovat vielä määrittelemätön kompaktimalli sekä tiedonjyväsiä vastikään itsestään pudotellut crossover. Alpinen historiasta nouseva urheilullinen linja pysyy myös muiden mallien kohdalla. Saa nähdä, pääseekö Alpine tuolloin vihdoinkin tänne Pohjolan perukoille asti. Näinhän ei ole lupailuistakaan huolimatta vielä tapahtunut.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Alpine GT X-Over

Tulevasta sähköcrossoverista kerrottiin ennakkotietoja tilaisuudessa, jossa Renaultin toimitusjohtaja Luca de Meo ja hänen Alpine-kollegansa Laurent Rossi paljastivat Alpinen tulevaisuudensuunnitelmia Ranskan talousministerin Bruno Le Mairen sekä Alpinen F1 -kuljettaja Esteban Oconin läsnä ollessa. Tilaisuus pidettiin Alpinen alkuperäisessä tehtaassa Dieppessä Ylä-Normandiassa. Samaisessa tehtaassa valmistuvat paraikaa myös uudet A110:t sekä, kuten nyt vahvistettiin, myös tulevat GT X-Overit.

Nimen ja tuotantopaikan lisäksi tiedämme nyt myös historian ensimmäisen Alpine-crossoverin perusrakenteen. Auto tulee nojaamaan Renault-Nissan -allianssin sähkömalleille tarkoitettuun CFM-EV -rakenteeseen, joka on tuttu tähän mennessä Nissan Ariyasta sekä Renault Megane E-Tech Electricistä. GT X-Over venyttää kyseisen pohjarakenteen käsitettä urheilulliseen suuntaan.

Alpine GT X-Over
Tiedämme toki myös asioita GT X-Overin muodosta - tasan tämän kuvan verran.

Neljäs Alpine-crossoverista paljastettu yksityiskohta oli aikataulu. GT X-Overin tuotannon on määrä alkaa Dieppessä – Alpinen perustajan Jean Rédélén nimeä tästä lähin kantavassa tehtaassa – vuoteen 2025 mennessä. Kahvipöydässä voikin nyt päteä tietämällä, että GT X-Over tulee Alpinen mukaan olemaan maailmanhistorian ensimmäinen Normandiassa valmistettava sähköautomalli.

Lähde ja kuvat: Alpine Teksti: Benjamin Helander

Lisää aiheesta

Luetuimmat