7.4.2023

American Car Show 2023 – kaikkea tätä on tarjolla

American Car Show tulee taas - kahdeksan näyttelyä yhdellä lipulla

Järjestyksessään 44. American Car Show tarjoaa nähtävää 300 auton ja 550 ajoneuvon verran.

American Car Show järjestetään tuttuun tapaan pääsiäisenä Helsingin Messukeskuksessa. Amerikkalaisten autojen lisäksi samalla pääsylipulla voi tutustua Tuning Car Show, Classic Car Show, Custom Truck Show, MC Heaven, Mopotuning sekä Motorsport 2023 -näyttelyihin.

Tämänkertainen näyttely on järjestyksessään jo 44, ja 32 000 neliön näyttelyssä on esillä 300 autoa ja kaksi- ja kolmipyöräiset huomioiden yhteensä 550 ajoneuvoa.

Perinteistä amerikkalaisten autojen rakentelukulttuuria parhaimmillaan edustaa tämä Cadillac Cabriolet vuodelta 1940. Alunperin auto on ollut neliovinen sedan ja rakennustyö on kestänyt yhteensä kahdeksan vuotta.

Kaikkien näyttelyautojen ei tarvitse olla V8-moottorisia ja yhtä matalia kuin äskeinen Cadillac. Toista ääripäätä korkeudeltaan edustaa tämä 1924 vuoden Packard Six. Moottorikaan ei ole V8, vaan mallinimen mukaisesti kuutoskone, iskutilavuudeltaan 3,7 litraa.

Matkailuakaan ei ole unohdettu. Tämä Cadillac Series 62 on saanut peräänsä SMV 10 -asuntovaunun. Veturi ja vaunu muodostavat hienon kokonaisuuden, joka poikkeaa ilahduttavasti näyttelyautojen yleisestä kiiltävästä ja kimaltavasta maalipinnasta.

Rakennetuille moottoripyörille on oma MC Heaven osasto. Näyttelyn jaottelu kaksi- ja nelipyöräisiin on hankalaa, siitä esimerkkinä tämä Rewaco-trike, joka liikkuu 1,5-litraisen turboahdetun moottorin voimin. Varustukseen kuuluu mm. peruutustutka ja penkinlämmittimet.

Nuorisolle riittää mopotuning-osaston lisäksi nähtävää autopuoleltakin, ja siitä esimerkkinä tämä madallettu, 16-tuumaisilla vanteilla, kattoluukulla, uudella putkistolla ja muilla herkuilla varustettu Chatenet-mopoauto.

Motorsport 2023 -näyttelyn puolella on laaja kirjo eri lajien kilpailukalustoa, josta esimerkkinä tämä Time Attack -luokan BMW.

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat