28.1.2021

Auto- ja Liikennegaala palkitsi jälleen alan toimijoita ja valitsi vuoden parhaat kuvat

auto- ja liikennegaala 2020

Poikkeusjärjestelyin toteutettu Auto- ja Liikennegaala palkitsi jälleen autoalan ansioituneita toimijoita.

Poikkeusolosuhteiden takia verkkotapahtumana järjestetty Auto- ja Liikennegaala palkitsi jälleen autoalan toimijoita niin kuluneesta vuodesta kuin mittavista elämäntyöpanoksista. Gaalan tunnetuin osuus on Vuoden Auto Suomessa -voittajan julkistus ja himoittu autopalkinto meni tällä kertaa Škoda Octavialle.

Näyttävimpiin palkintokategorioihin kuuluu myös Vuoden Auto- ja Liikennekuvan valinta. Kilpailun tuomaroi tällä kertaa professori ja tanssitaiteilija Jorma Uotinen. Hänen silmäänsä miellyttivät kolmossijan Jari Kohosen syksyinen kuva Bentley Continental GT:stä ja toiseksi yltänyt Markus Pentikäisen kuva Tekniikan Maailman käyttötestimoottoripyörästä.

auto- ja liikennegaala
Toiseksi kuvakilpailussa ylsi Markus Pentikäisen vauhdikas kuva Tekniikan Maailman käyttötestimoottoripyörä Yamaha Ténéréstä.

Voittajaksi kuvakategoriassa kohosi jutun avauskuvanakin nähty Teemu Granströmin kuva "Tulevaisuuteen", jossa Volkswagen ID.3 erottuu KymiRingin varikkopilttuun pimeydestä.
– Tämä kuva on puhtaasti esteettinen valinta, graafinen kuva, vahvat kontrastit, valo ja pimeys, musta ja valkoinen, hyvä kuvakompositio – kuva ei selitä mitään, kiteyttää professori Uotinen.

Auto- ja liikennetoimittajat ry valitsi puolestaan Vuoden auto- ja liikennetiedottajaksi Veho Oy Ab:ssä Mercedes-Benzin ja sen lukuisien oheismerkkien viestintäpäällikkö Pekka Kosken. Autourheilutaustainen Koski on osoittanut toiminnassaan aitoa intohimoa autoalaan ja hän ylläpitää aktiivista vuoropuhelua toimittajien kanssa, vastaten ripeästi visaisimpiinkin kysymyksiin.

Taustavoima-palkinto jaettiin puolestaan Auto- ja liikennetoimittajat ry:n sihteerinä lähes kahden vuosikymmenen ajan toimineelle Kiti Westerbackille. Hänen tunnontarkka toimintansa sai monet yhdistyksessä luulemaan lukuisten asioiden tapahtuvan itsestään.

Auto- ja liikennegaala 2020
Liikenneteoksi valittiin liikenteestäkin tuttu Välkky-tehostemerkkikapseli.

Liikenneteko-liikenneturvallisuuspalkinto myönnettiin Jouni Hännisen kehittämälle Välkky-tehostemerkkikapselille, joka vilkkuu jalankulkijan lähestyessä suojatietä. Innovaatiolinjalla palkittiin myös Harri Santamalan työ Sensible 4:n Gacha-robottibussin parissa. Hyvä Suomi -kannustuspalkinto jaettiin puolestaan kansainväliseksi pörssiyhtiöksi kasvaneelle Kamux oyj:lle.

Liikennevaikuttaja-palkinto myönnettiin Liikenneturvan toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle jääneelle Anna-Liisa Tarvaiselle. Hän toimi liikenneturvallisuuden kärkitehtävissä yli 30 vuoden ajan.

Elämäntyö-palkinto jaettiin lääketieteen emeritusprofessori Timo Tervolle hänen pitkäaikaisesta työstään liikenneturvallisuuden hyväksi. Hän toimi liikennelääketieteen professorina 2014–2017 ja hän teki pitkän uran 2003–2020 myös Uudenmaan liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnassa.

Jari Kohosen upea öinen Bentley Continental GT ylsi kuvakilpailun kolmanneksi.

Vuoden 2020 Journalismi-erityispalkinto jaettiin Matti JärvelleMartti MerilinnalleJuha Tolvaselle ja Tapani Vaahtolalle heidän työstään suomalaisten autolehtien testaus- ja mittaustoiminnan uranuurtajina. Testaustoiminnan pohja niin autojen kuin renkaiden suhteen luotiin jo 1960-luvulla.

Lähde: Auto- ja Liikennegaala Kuvat: Teemu Granström, Markus Pentikäinen, Jari Kohonen 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy