1.10.2019

Autot ja Viihde 2019: helmiä Japanista

autot ja viihde 2019 japani

Autot ja Viihde 2019 -näyttelyn japanilaistarjonnassa laajuus ja laatu voittivat määrän.

Näyttelyn japanilaispuoli oli kenties tarjonnaltaan suppein, mutta näyttävyydessä tai vaihtelussa ei ollut moitittavaa.

Avauskuvan R32 Nissan Skyline GT-R on saanut reilua pullista jo valmiiksi leveisiin vakiokaariin. Lähes vieressä uusimman sukupolven GT-R:ää koristi myöskin leveä korisarja ja runsaasti hiilikuitua. Viimeistely jatkuu moottoritilaan saakka.

Tavallisempaa, mutta Suomessa vieläkin harvinaisempaa, japanilaisautoa edustaa Mitsubishi FTO. Pienen V6-moottorin kuljettama ysäricoupe on ikääntynyt todella hienosti.

autot ja viihde 2019 japani

Ikääntymisestä puheen ollen, FD3S-sukupolven Mazda RX-7 lähestyy jo ajattomuutta. Kuvan auton vanhaa japanilaistyyliä henkivät peilit ovat hauska lisä, ja sopivat hyvin yhteen korisarjan kanssa.

autot ja viihde 2019 japani

Korisarjoista puhuttaessa ei myöskään voi ohittaa NA-sukupolven Mazda MX-5:ttä: leveyttä ja mataluutta on tullut huimasti lisää vakioon verrattuna.

autot ja viihde 2019 japani

Ikoninen GT-R -symboli löytyi myös vanhemmasta Skylinesta.

autot ja viihde 2019 japani

Subaru Impreza WRX STI Type R on jo valmiiksi huiman pitkä nimi ja näyttävä auto, mutta rakentamalla teemaa voi jatkaa lisää. Hieno väritys ja upeasti istuvat vanteet viimeistelevät kokonaisuuden.

autot ja viihde 2019 japani

Toyota Corollan E9-sukupolvi oli joskus arkipäväinen näky, mutta sen ei tarvitse haitata: korisarja, suuret vanteet ja panostus yksityiskohtiin on muuntanut harmaavarpusen yllättävän näyttäväksi paketiksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat