7.6.2016

Autovertaamon kautta autokaupoille

Entistä kattavampi palvelu antaa tietoa autojen päästöistä ja kulutuksesta.

Autojen energiamerkki on yksi tapa vertailla uusien ja käytettyjen autojen päästöjä, mutta tieto ei ole välttämättä ollut ihan kätevästi saatavilla. Trafin aiempaa kattavammaksi muuttuva Autovertaamo-palvelu tuo tiedonjanoon helpotusta.

Trafi on valinnut Autovertaamo-palvelun toimittajaksi autoalan it-palvelutalo Netwheels Oy:n. Tavoitteina on saada tieto uusien ja käytettyjen henkilöautojen energialuokasta kaikkien alan verkkopalveluiden käytettäväksi sekä jatkaa uusien automallien Autovertaamo-palvelun kehittämistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Puolueetonta ja tuoretta tietoa

Trafin tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoisuutta autojen päästöistä tarjoamalla puolueetonta, ajantasaista ja kattavaa tietoa kuluttajien päätöksenteon tueksi ja ohjata autonostajia valitsemaan vähemmän polttoainetta kuluttavia ja ympäristöystävällisempiä automalleja.

Autovertaamo-palvelusta löytyvät kaikkien Suomessa myytävien henkilöautomallien hintatiedot, sekä teknisten ja päästöarvojen vertailupalvelu. Autovertaamo-palvelulla on vertailtu henkilöautojen päästöarvoja jo yli 600 000 kertaa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

– Yritykset ja yksityiset myyvät yhä enemmän autoja netissä. Haluamme jatkossa tarjota myös yksityisten väliseen netissä tehtävään käytettyjen autojen kauppaan tietoa autojen päästöistä ja polttoaineen kulutuksesta ostopäätöksiä helpottamaan, osastopäällikkö Toni Pallaspuro Trafista kertoo.

– Trafi tekee autojen energiamerkinnän tunnetuksi tekemisen kanssa uraauurtavaa työtä koko Euroopan mittakaavass. Suunnittelu on jo käynnissä ja työn tuloksia päästään näkemään jo kesän aikana, Netwheels Oy:n toimitusjohtaja Ville Hurnonen kertoo.

Lähde: Trafi

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat