23.3.2023

Bassadone nousemassa monimerkkijätiksi Suomessa – nyt kolmen uuden merkin maahantuojaksi

Jeep logo

Bassadonella on ennestään Citroënin, Peugeotin, DS Automobilesin ja myös Opelin maahantuontisopimukset. Nyt merkkikirjoon on liittymässä kolme uutta automerkkiä.

Bassadone Automotive Nordic -konserniin kuuluva Auto-Bon Oy sekä Astara Mobility -konserni ovat tehneet yrityskaupan. Yrityskaupassa on sovittu, että aiemmin Fiat-, Alfa Romeo- ja Jeep-autoja myynyt Astara Ital Finland Oy siirtyy Bassadone Autmotive Nordiciin kuuluvalle Auto-Bon Oy:lle. Yrityskauppaan kuuluvat myös Fiat Professional -hyötyajoneuvot sekä Abarth-brändi.

Vuonna 1997 perustettu Bassadone Automotive Nordic on nousemassa kaupan myötä entistä suuremmaksi automaahantuonnin monimerkkijätiksi Suomessa. Bassadone Automotive Nordic maahantuo Suomen markkinoilla tällä hetkellä Citroën-, Dacia-, DS-, Hyundai-, Isuzu-, Lotus-, Peugeot-, Renault-, SsangYong- ja Suzuki -merkkisiä ajoneuvoja. Baltian maissa Bassadonella on maahantuonnissa Citroën, Hyundai, Isuzu, Peugeot, SsangYong ja Suzuki.

Astara Ital Finlandin henkilöstö siirtyy kaupan toteuduttua Bassadone-konsernin palvelukseen. Yrityskauppa on ehdollinen siihen saakka, kunnes kilpailuviranomaiset ovat sen hyväksyneet.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki Stellantiksen merkit saman katon alla

Yrityskauppa on sikäli luonnollista, että Bassadonelle siirtyvät uudet automerkit kuuluvat Stellantis-autokonserniin. Stellantis-konserniin kuuluvat myös Citroën, Peugeot, DS Automobiles ja Opel. Bassadone osti aiemmin Opelin maahantuontisopimuksen LänsiAutolta. Tuore yrityskauppa tarkoittaa myös sitä, että jatkossa kaikki Stellantiksen Suomessa myynnissä olevat volyymimerkit ovat saman katon alla.

– Saman autonvalmistajan merkkien keskittäminen yhdelle maahantuojalle on luontainen jatke alan keskittyessä. Tulemme keskittämään merkkejä myös jälleenmyyjäverkostossa. Keskittäminen mahdollistaa asiakaspalvelun kehittämisen entistä asiakasystävällisemäksi ja vain siten kustannushyödyt realisoituvat koko toimitusketjussa. Asiakkaidemme palvelu tulee myös paranemaan yrityskaupan mahdollistamien hyötyjen seurauksena, kertoo Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle.

Stellantis-konserni on syntynyt vuonna 2021, kun ranskalainen PSA Groupe ja italialaisamerikkalainen FCA (Fiat Chrysler Automobiles) fuusioituivat. Stellantiksen tavoitteena on ollut fuusion myötä myös kansallisella tasolla saada kaikki konsernin merkit saman maahantuojan alaisuuteen. Suomessa Stellantiksen tahtotila oli, että Bassadone ja Auto-Bon Oy jatkavat Fiatin, Alfa Romeon ja Jeepin maahantuojana, Bassadone Automotive Nordicin toimitusjohtaja Antti Ruhanen sanoo Bassadonen tiedotteessa.

– Tällä hetkellä koko autoala kohtaa vahvaa painetta konsolidoitumiseen. Näin ollen olemme tietoisesti tarttuneet tilaisuuksiin, kun mahdollisuuksia on ollut tarjolla. Fiatin, Alfa Romeon ja Jeepin mukaantulo on luonnollinen jatkumo menestyksekkäästä yhteistyöstä Stellantis-konsernin kanssa – Bassadone on luotettava autoalan toimija sekä maahantuojana että vähittäiskauppiaana, ja täten tehdas valitsi meidät jatkamaan yhteistyötä kaikkien Stellantis-merkkien kanssa, Ruhanen sanoo.

Synergiasta etua

Ruhanen ja Vuolle sanovat, että kun jokainen Stellantiksen merkki on saman maahantuojan alaisuudessa, on mahdollista saada eniten irti merkkien yhteisistä synergioista, mutta samalla tehdä jokaisen merkin kohdalla omaa vahvaa brändistrategiaa.

– Fiatilla on perinteisesti ollut vahva asema isojen pakettiautojen luokassa Ducatolla. Nyt Fiatin sähköistyvä mallisto on juuri laajentunut kaikkiin pakettiautoluokkiin tarjoten alan tuoreimman tekniikan. Kykenemme Auto-Bonilla keskittymään jokaisella automerkeillä tiettyyn kohderyhmään ja rakentamaan tuotetarjonnan paremmin asiakkaiden tarpeiden mukaan, kun valikoimassamme on kaikki Stellantiksen valmistamat hyötyajoajoneuvot, Vuolle toteaa.

Alfa Romeon on esittänyt viime aikoina vahvan sähköistymissuunnitelman. Alfa Romeo julkistaa 2026 mennessä joka vuosi uuden mallin, ja vuonna 2027 koko Alfan mallisto on täyssähköinen. Myös Jeep elää uutta nousuaan, sillä Jeepin tuorein malli, täyssähköinen Avenger valittiin juuri Vuoden auto Euroopassa 2023 -voittajaksi. Jeepin mallisto myös sähköistyy voimakkaasti.

Lähde: Bassadone Automotive Nordic

Luetuimmat