21.1.2023

Caravan 2023: Matkailuvaunun pohjaratkaisun voi suunnitella näinkin – tuo avaruutta sisätiloihin

Hobby Maxia -matkailuvaunu on sisätiloiltaan uskomattoman avara, sillä sen pohjaratkaisu on suunniteltu hieman harvinaisemmalla tavalla.

Matkailuvaunuissa ja -autoissa pohjaratkaisujen määrä on loputon, niitä on valtava määrä erilaisia. Yksi tyypillinen pohjaratkaisu on, että wc- ja suihkutilat on sijoitettu vaunun keskelle, toinen toiselle laidalle vaunua ja toinen toiselle laidalle, ja välissä kulkee käytävä. Tällaisella pohjaratkaisulla tila saadaan ikäänkuin jaettua kahteen osaan, makuuosasto toiseen päähän vaunun tai auton perälle ja oleskeluosasto- ja keittiö toiselle puolelle wc- ja suihkutiloja.

Hobby Maxian -mallistosta löytyy yli 8-metrinen Maxia 660 WQM -vaunumalli, jossa wc- ja suihkutilat eivät sijaitsekaan keskellä vaunua, vaan kaikkein eniten tilaa vievimpinä elementteinä ne on sijoitettu aivan vaunun perälle. Toinen iso tilaa vievä elementti, eli keittiö on puolestaan sijoitettu vaunun keulaan. Tällöin wc, suihku eikä keittö ole rikkomassa vaunun muuta tilaa, vaunun pitkille seinille on voitu sijoittaa vähemmän tilaa vievät kaapistot ja näin makuuhuoneesta ja olohuoneesta syntyy yhtenäinen avara tila.

Parikymmentä neliömetriä suuri tila näyttää uskomattoman avaralta, eikä kapealta putkelta, kun vaunun lähes koko 2,5 metrin leveys saadaan hyödynnettyä oleskelutilana. Avaruutta korostavat hyvin suunniteltu valaistus sekä ruskean ja harmaan rauhalliset sävyt.

Vaikka päiväkäytössä vaunun sisätila on yhtä isoa ja avaraa tilaa, yökäytössä tilan saa jaettua kahteen eri huoneeseen seinästä aukeavalla tilanjakajalla.

Hobby Maxia 660 WQM on Maxia-malliston suurin ja kallein vaunu. Sen hinta on 48 900 euroa.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat