20.1.2023

Caravan 2023: Nelivetoiset matkailuautot yleistyvät – ympärivuotisuus kiinnostaa

Nelivetoisella matkailuautolla pystyy liikkumaan helpommin ympärivuotisesti ja se antaa myös enemmän vapauksia.

Retkeilyautoissa, kuten myös muissakin matkailuautoissa nelivetoiset mallit yleistyvät vauhdilla.

Esimerkiksi nelivetoinen Mercedes Sprinterin alustalle tehty Hymer Grand Canyon S -retkeiluauto antaa vapautta ja se vie sellaisiin paikkoihin, mihin ei tavallisilla retkeilyautoilla välttämättä lähdetä. Hymer Grand Canyonissa ei ihan ole taivas kattona, mutta auton katolle sijoitetun makuutilan ansiosta autoon pystyy majoittamaan neljä henkilöä. Auton vakiovarusteisiin kuuluvan lisäeristyksen asentamalla auton katolla tarkenee nukkua jopa pienessä pakkasessa. Jättämällä kesäkelissä kattotilan eristyksen pois, tilassa voi nukkua luonnon keskellä kuten teltassa.

Retkeilyautoja ja matkailuautoja tehdään tänä päivänä yhtä enemmän nelivetoisten autojen alustalle, ja nelivetoiset matkailu- ja retkeilyautot yleistyvät koko ajan enemmän. Tarjonta luo ennen kaikkea kysyntää, mutta samalla nelivetoinen matkailuauto antaa enemmän myös mahdollisuuksia.

– Nelivetojen suosio kasvaa koko ajan enemmän, ne soveltuvat hyvin ympärivuotiseen käyttöön, Erwin Hymer Group Suomi Oy:n toimitusjohtaja Petra Samppa sanoo.

Premium-merkeillä, kuten Hymerillä autot on usein tehty Mercedeksen alustalle ja edullisemmassa päässä, kuten esimerkiksi Sunlightin mallistossa käytetään Fordin alustaa. Myös muun muassa Etrusco-merkiltä on tulossa nelivetoisia malleja.

Hymerin mallistosta löytyy esimerkiksi nelivetoinen Mercedes Sprinterin alustalle tehty Hymer ML-T -matkailuautomalli. Nelivedon ja korkeamman maavaran ansiota nelivetoisella matkailuautolla pääsee vielä eteenpäin kun tie päättyy. Lisäksi Hymerin ML-sarjan saa varusteltuna siten, että siinä voi asua vaikka keskellä erämaata omavaraisesti jopa kymmenen päivää.

Teksti Manu Tuppurainen Kuvat Jari Saarentaus ja Manu Tuppurainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat