18.1.2019

Caravan-messut 2019: messujen kookkain ilmestys

Caravan 2019 Moreno

Morelo Loft Premium Trend 89M Alde on väljä, tyylikäs ja varmasti erottuva matkakoti.

Nahka hellii, pinnat kiiltävät, kaapistot toimivat napakasti, tilaa on ja korkeutta.

Caravan-messujen kookkaimman matkailuauton sisällä on hulppeat oltavat. Morelo Loft Premium Trend 89M Alde tarjoaa olosuhteet, jotka lyövät vertoja hyvätasoiselle hotellimajoitukselle.

– Tämä Morelon huippuversio on runsaasti varusteltu ja muutoinkin premium-tason ratkaisu pariskunnalle, Jyväs-Caravan Oy:n Timo Käyhkö kertoo.

Matkailuauton takaosassa on tyylikäs kahden hengen makuuhuone. Keskellä autoa on väljä vessa/suihkutila, jossa yksityisyyden takaavat tilan eri päissä sijaitsevat liukuovet.

– Tämänkaltaisen matkailuauton saa räätälöityä varustein varmasti mieleisekseen. Tämän esimerkkiyksilön kokoisia ja hintaisia matkailuautoja myydään vuodessa ehkä viitisen kappaletta. Tämän yksilön hinta on 323 600 euroa.

Caravan 2019 Moreno

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voimaa riittää

Maanteiden jätti jaksaa kivuta ylämäetkin, sillä konehuoneessa murisee kolmilitrainen 205 hevosvoiman turbodiesel.

Ajomukavuutta piisaa pitkillekin taipaleille, sillä voiman pyörille jakaa kahdeksanlovinen automaattivaihteisto. Autossa on myös Ivecon hidastin ja vakionopeudensäädin. Tasaista kyytiä suo ilmajousitus.

Ja kun on aika pysähtyä ja perustaa leiri, vaivattomuutta ovat automaattiset hydrauliset tukijalat, jotka takaavat, että auto asettuu napin painalluksella vaateriin.

Peruutuskamera säästää turhanaikaisilta kolhuilta tai vaaranpaikoilta kookasta kulkuneuvoa pysäköitäessä tai leirintäalueille viikkailtaessa.

Runsaasti varusteltu

Ja kun mennään hulppean matkakodin varusteluun, ei liene montakaan varustetta tai toimintoa, jota karavaanariväki jäisi tältä matkakodilta vielä kaipaamaan.

Autossa on sähkötoiminen astinlautaa ja etuikkunanverho, lämmitettävä tuulilasi, Dometicin asuinosan ilmastointi, ohjaamon sähkötoimiset ja lämpölasiset sivuikkunat, kaasujärjestelmän suodatin, kookas (6m) sähkötoiminen markiisi, ulkosuihku, aurinkopaneeli, kiinteä kaasusäiliö, kaasuhälytin, kaasupullonvaihtaja, letkurikkoventtiili ja käyntiovessa hyttysverkko.

Keittiöstä löytyvät 190-litrainen jääkaappi 33-litraisella pakastelokerolla, Nespresso-kahvinkeitin sekä kaasutoiminen grilliuuni.

Auton ajotila on ilmastoitu, kuinkas muuten. Ohjaamossa coolbox pitää kesäkuumilla juomat kylminä ja navigaattori oikealla reitillä. Katolla on satelliittiantenni ja televisioita on kaksi, tuumiltaan 32 ja 24.

Matkustustilat lämpiävät Alde-nestekeskuslämmityksellä. Matkailuauton suomalaiset talvikäyttäjät arvostavat nestekiertoista lattialämmitystä ja tuplapohjarakennetta.

Turvallisuuden takeeksi

Turvallisuuden takeena autossa on varashälytin, ulko-ovi koodilukolla ja sisällä kassakaappi.

Morelon kattoluukku tuo valoa ja helpottaa tuuletusta.

Sisätiloissa tyyliä tuo nahkaverhoilu ja muut laadukkaat materiaalit ja hyvä viimeistely. Toisaalta mitään muuta ei voi odottaakaan tämän hintaluokan matkailuajoneuvolta.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat