12.6.2020

Citroën ë-SpaceTourer – jep, yhdeksän paikan sähköauto nyt myös Sitikalta

Citroën ë-SpaceTourer

Peugeot e-Travellerin vanavedessä saapuu saman auton Citroën-versio. Tarjolla on jälleen kaksi akkua, kolme koripituutta ja joukko istuinversioita.

PSA-ryhmän hyötyajoneuvopuolen sähköistyminen jatkuu odotetusti. Vain hiukan sähköisten pakettiautojen ja Peugeot E-Traveller -sähkötila-auton jälkeen saapuu Citroën ë-SpaceTourer.

Citroënin versio jopa yhdeksänpaikkaisesta tila-autosta saapuu markkinoille neljällä varustetasolla: Feel, Shine, Business ja Business Lounge. Viimeksi mainittu on tarkoitettu aulamaisen oleskelu- ja työtilan luomiseksi, jolloin autossa on neljä tai viisi vastakkain aseteltua istuinta pöytämahdollisuuksineen.

Citroën ë-SpaceTourer

Peugeot e-Travellerin tavoin Citroën ë-SpaceTourer on myynnissä kolmella koripituudella: XS (4,60 m), M (4,95 m) ja XL (5,30 m). Käytettävissä oleva tavaratila riippuu auton pituuden lisäksi valitusta istuinkonfiguraatiosta. Myös eturivin istuimet ovat käännettävissä pois tarpeellisen tavaran tieltä.

Ë-SpaceTourer on myynnissä kahdella akkuversiolla: noin 230 kilometrin toimintamatkan mahdollistavalla 50 kilowattitunnin akulla sekä M ja XL -versioihin saatavalla 75 kilowattitunnin akulla, joka tarkoittaa noin 330 kilometrin toimintamatkaa yhdellä latauksella (WLTP). CCS-pikalatauksen huipputeho on 100 kW, jolloin akun saa ladattua 80 prosenttiin asti alle tunnissa. Type 2 -latauksen huipputeho on 7,4 kW, lisävarustelaturilla 11 kW (3x16A).

Sähkömoottorin teho on 100 kW (136 hv) ja huippuvääntö on 260 newtonmetriä. Auton huippunopeus on 130 km/h. Oletettavasti sisarmallien tavoin Citroën ë-SpaceTourerin vetomassa on 1 000 kiloa.

Citroën ë-SpaceTourer

Sähköinen Sitikka löytyy jälleenmyyjien lasihalleista kuluvan vuoden lopussa. Akulle myönnetään 8 vuoden ja 160 000 kilometrin takuu 70% kapasiteetille.

Lähde ja kuvat: Citroën

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat