13.2.2020

Daimler karsii jopa 15 000 työpaikkaa, S-sarjan kaksioviset ja B-sarja epävarmoja

Daimler karsii jopa 15 000 työpaikkaa

Synkeää hetkeä poteva Daimler on karsimassa jopa odotettua enemmän työpaikkoja osana säästökuuriaan. Myös leikkuulistalle päätyviä automalleja on spekuloitu.

Saksalainen talouslehti Handelsblatt on kertonut, että Daimlerin yt-neuvotteluissa saatetaan karsia jopa 15 000 työpaikkaa. Aiemmin yhtiö kertoi, että ainakin 10 000 työpaikkaa on leikkausuhan alla synkeistä lähivuosista johtuen. Tavoitteena on säästää 1,4 miljardia euroa vuoden 2022 loppuun mennessä, mutta Handelsblatt arvioi, että tavoitetta ollaan ylittämässä.

Daimlerin toimitusjohtaja Ola Källenius on lehtitietojen mukaan karsimassa myös sijoituksia tappiollisiin hankkeisiin, jotka eivät ole välitön osa ydintoimintoja. Tuotevalikoimassa leikkuulaudalle sovitellaan pienempien volyymien erikoismalleja. Pudotusuhan alla ovat Mercedes-Benzin S-sarjan avo- ja coupe-versiot. Myös hiljattain uudistuneen B-sarjan kohtalo on epävarmalla tolalla.

Aikaisemmin Mercedes-Benz kertoi lopettavansa Nissan Navaraan pohjautuneen X-sarjan avolavan tuotannon toukokuun lopussa.

Vuotuisessa yhtiökokouksessa Daimler kertoi, että kuluva vuosi tuo uuden S-sarjan lisäksi myös EQA-sähköcrossoverin syksyn tullen. Yhtiö kertoi maksavansa viime vuodelta osinkoa 90 senttiä osakkeelta, kun 2018 osinkoa kertyi 3,25 euroa osakkeelta. Mercedes-Benzin autotoimitukset olivat ennätysvauhdissa, mutta autovalmistajan tulosta painoivat Saksan dieselpäivitykset, tuotantovaikeudet, malliston rönsyt sekä huono tehokkuus.

Yhtiö arvioi välttyvänsä Euroopan unionin hiilidioksidisakoilta, mutta Daimler voi taata sitä. Pääjohtaja Källeniuksen mukaan tulokseen vaikuttavat viime kädessä autojen ostajat.

Lähteet: Automotive News, Daimler Kuva: Daimler

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat