26.9.2017

Ehjänä perille – mihin kiinnitän heijastimen?

heijastin
Kuva: Jari Saarentaus

Heijastinta käyttävä jalankulkija erottuu liikenteessä seitsemän kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta kulkeva tienkäyttäjä, kertoo Liikenneturva.

Syksyn pimeys altistaa jalankulkijat ja pyöräilijät onnettomuuksille. Iso osa kevyen liikenteen liikenneonnettomuuksista voitaisiin välttää, jos kaikki käyttäisivät heijastinta. Liikenneturvan seurantojen mukaan joka toinen suomalainen liikkuu pimeällä ilman heijastinta.

– Turvallisesti kotiin on meidän teemamme, jolla toivomme erityisesti onnettomuustilastojen kärjessä olevat kaupunkiliikkujat loistamaan. Meitä kaikkia odotetaan ehjinä perille, missä sitten kuljemmekin, heijastinvalmistaja Safety Reflector Finlandin toimitusjohtaja Jutta Vainio kertoo.

Heijastimen toiminta perustuu siihen, että se heijastaa valon takaisin lähteeseen. Esimerkiksi auton ratista heijastinta käyttävän erottaa Liikenneturvan mukaan jopa seitsemän kertaa niin kaukaa kuin ilman heijastinta kulkevan.

– Hyvä paikka heijastimelle on esimerkiksi hihansuu tai lahje. Riippuvan heijastimen kannattaa antaa roikkua vapaasti niin, että se heiluu noin polven korkeudella. Kun heijastimen kiinnittää molemmin puolin, erottuu myös eri suunnista – eihän niitä heijastimia voi olla liikaa, Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen sanoo.

Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään sunnuntaina 1.10. Tällä viikolla käynnistyi myös Liikenneturvan #HeijastanSinua-kampanja, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota heijastimen käyttöön liikenteessä.

Lähde: Liikenneturva ja Safety Reflector Finland Kuva: Jari Saarentaus

Lue lisää:

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat