17.4.2022

EU asetti uusia pakotteita Venäjää vastaan – vaikutukset dramaattisia Nokian Renkaiden liiketoimintaan

Nokian Renkaat

Nokian Renkaat valmistaa 80 prosenttia henkilöautojen renkaista Venäjällä.

EU on asettanut uusia pakotteita Venäjää vastaan. Pakotteet vaikuttavat rajusti Nokian Renkaiden liiketoimintaan. Uusilla pakotteilla on merkittävä vaikutus renkaita Venäjällä ja EU:ssa, erityisesti Keski-Euroopan alueella, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Nokian Renkaat Oyj kertoo, että Venäjä muodosti vuonna 2021 noin 20 prosenttia yhtiön liikevaihdosta ja 80 prosenttia yhtiön henkilöautorenkaista valmistetaan Venäjällä.

Muun muassa raaka-aineiden saatavuus sekä niiden logistiikka vaikuttavat merkittävästi Nokian Renkaiden tuotantoon Venäjällä. Yhtiön Venäjällä valmistettujen renkaiden raaka-aineista noin puolet tuotiin Venäjälle maan rajojen ulkopuolelta.

Ukrainan sodan myötä Nokian Renkaat vauhdittaa suunnitelmiaan uusista tuotantoon liittyvistä investoinneista Euroopassa. Yhtiö jatkaa tuotantokapasiteetin kasvattamista tehtaillaan Suomessa ja Yhdysvalloissa Daytonissa. Yhtiön suunnitelmissa on, että Pohjoismaissa myytävät renkaat valmistettaisi tulevaisuudessa Suomessa Nokialla ja Yhdysvalloissa myytävät renkaat sekä Daytonissa että Nokialla.

Nokian Renkaiden raskaan kaluston renkaiden liiketoimintaan EU:n uudet toimet eivät vaikuta, sillä kaikki raskaan kaluston renkaat valmistetaan Suomessa. Yhtiö on myös lopettanut raskaan kaluston renkaiden viennin Venäjälle jo aiemmin. Nokian Renkaat kertoo myös tiedotteessaan, että se ei ole koskaan myynyt renkaita Venäjän armeijalle eikä Venäjän valtio ole muutenkaan ollut Nokian Renkaiden asiakas.

Lähde: Nokian Renkaat Oyj

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat