30.5.2016

Ex-työntekijä: autokauppaketju Kamux maksanut osan palkoista polttoaineena

Kamux-autokauppaketju on peruuttanut osakeantinsa ja listautumissuunnitelmansa entisen työntekijän käräytettyä yhtiön maksamattomista ennakonpidätyksistä ja sosiaalimaksuista.

Käytettyihin autoihin erikoistunut myymäläketju Kamux on ilmoittanut peruuttavansa yhtiön aikoman osakeannin ja pörssilistautumisen, kertoi Kauppalehti maanantaiaamuna. Syyksi yhtiö ilmoittaa entisen työntekijän ilmoituksen siitä, että yhtiössä on maksettu osa palkoista polttoaineena, jolloin niistä ei ole maksettu ennakonpidätyksiä tai sosiaalimaksuja. Konsulttiselvityksen mukaan kyse on noin 60 000 euron maksuista.

– Tämä on täysin ei-hyväksyttävää toimintaa. Siitä syystä päätettiin listautuminen peruuttaa, koska nähtiin että Kamux on uudistanut autokauppaa sillä tavalla, että autokaupan tekeminen on normaalia ja luotettavaa ja kaikin puolin läpinäkyvää toimintaa. Nähtiin, että ei ole mahdollista jatkaa antia ennen kuin asiat selvitetään täsmällisesti ja korjataan ja uudistetaan sisäisiä prosesseja, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Matti Virtanen.

Yhtiön selvityksen mukaan käytäntöä on tavattu vaihtelevasti ketjun eri myymälöissä vuodesta 2010 alkaen.

Kauppalehden analyytikko Ari Rajala ilmaisee kuitenkin kommentissaan epäilyksensä Kamuxin perusteluille. Yhtiö on tähän mennessä kirjannut listautumiseen liittyviin menoihin yli 900 000 euroa ja listautumisen kokonaiskustannuksiksi arvioitiin listalleottoesitteessä 2,7 miljoonaa euroa.
– Olisiko tämä kaikki tosiaan heitetty "romux" ja saatu samalla ikävä naarmu yhtiön kylkeen vain 60 000 euron tähden? analyytikko sivaltaa.

Rajala arvioikin, että taustalla voikin olla osakkeen heikko kysyntä sille annettujen arvostuslukujen valossa. Jo hintahaarukan alarajalla ollut 6,80 euroa olisi edellyttänyt yhtiön liikevaihdon ja tuloksen voimakasta kasvua tulevina vuosina, heikentäen osakkeen houkuttelevuutta.

Lähde: Kauppalehti Kuvituskuva: Marko Mäkinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat