8.7.2020

Fernando Alonso palaa Formula 1 -sarjaan

Fernando Alonso

Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso tekee paluun Renaultin rattiin Formula 1 -sarjaan. Tämä tuo takuulla lisää vauhtia ja temperamenttia kuninkuusluokkaan.

Formula 1 -sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso tekee paluun Formula 1 -sarjaan kaudelle 2021, jolloin hän tulee täyttämään 40 vuotta. RenaultSport vahvisti juuri sivuillaan aiemmat huhut. Hänen tallitoverinsa tulee olemaan ranskalainen Esteban Ocon, sillä australialainen Daniel Ricciardo on siirtymässä McLarenille tämän kauden päätteeksi.

– Renault on perheeni ja rakkaimmat muistoni Formula 1 -sarjassa ovat kaksi maailmanmestaruuttani, mutta nyt katse on suunnattu eteenpäin, kommentoi Alonso.

Alonso kertoo olevansa ylpeä saadessaan mahdollisuuden palata korkeimmalle tasolle tallissa, joka tarjosi menestymisen mahdollisuudet myös uran alussa. Hänen mukaansa talven aikana tehty työ luo uskoa vuodelle 2022 asetettuihin tavoitteisiin. Sekä tallin että Alonson tavoite on palata palkintopallille, mutta realismi taitaa olla jo vuodessa 2022.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sääntömuutoksia odotellessa

Alonso aloitti F1-uransa Minardilla vuonna 2001 ja siirtyi seuraavana vuonna Renaultille testikuljettajaksi, josta hänet ylennettiin kuljettajakaksikkoon. Alonso voitti ranskalaissuunnikkaan ajohaalareissa molemmat mestaruutensa vuosina 2005 ja 2006 ennen siirtymistään McLarenille. Se kokeilu jäi lyhyeksi ja Fernando Alonso palasi heti vuonna 2008 takaisin Renaultin leipiin, joten ensi vuonna tapahtuva paluu on hänelle jo kolmas kerta kyseisessä tallissa. Ferrarilla (2010-2014) Alonso pääsi vielä muutamaan otteeseen lähelle maailmanmestaruutta ja lopulta McLarenilla (2015-2018) ajettujen kausien jälkeen jättäytyi ajohommista, mutta toimi vielä vuoden 2019 tallin lähettiläänä.

Alonso on jo ajanut 314 kilpailua, joista hänellä on kunnioitettavat 32 osakilpailuvoittoa. Tämä sijoittaa hänet 6. kaikkien aikojen voittajien listalla, joten Fernando Alonsoa pidetään syystäkin eräänä kaikkien aikojen parhaimmista kuljettajista. On tosin todettava samaan hengenvetoon, että Alonso ei ole noussut formuloissa korkeimmalle korokkeelle sitten vuoden 2013 Espanjan osakilpailun.

Tähän hänen lienee hyvä valmistautua myös ensi vuoden osalta, sillä kilpailu kärkikastissa heti paluun jälkeen voi olla turhan suuri haaste. Koronapandemian takia tapahtunut sääntömuutosten siirto tarkoittaa, että ensi vuonna ajetaan samoilla autoilla kuin tänäkin vuonna ja Renaultin vauhti tämän vuoden avauskilpailussa kuului keskikastiin. Alonso varmasti toivoo vuodelle 2022 siirrettyjen sääntömuutosten antavan Renaultille uuden mahdollisuuden rakentaa voittaja-auto.

Alonso ei todellakaan ole pyöritellyt peukaloitaan F1-taukonsa aikana, vaan voittanut Le Mansin 24-tunnin kilpailun peräti kahdesti. Lisäksi hän yritti saada jalansijaa IndyCar -sarjassa, mutta tämä ei sujunut aivan yhtä hienosti. Fernando Alonso on aiemmin sanonut haluavansa voittaa Indy 500 -kilpailun saavuttaakseen komean triplan Le Mans 24-tunnin kilpailun ja Formula 1 Monacon osakilpailun kanssa, mutta se saanee nyt odottaa.

Lähde: RenaultSport, Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Luetuimmat