13.6.2016

Fiat 500 S voi rantautua myös Suomeen!

Fiat 500S

Mainion kaupunkiauton mallikatras saattaa laajentua.

Fiat 500 on mainio kaupunkiauto, jossa niveltyvät tyylikkäästi ulkoiset muotoilutuulahdukset menneiltä vuosikymmeniltä ja nykyaikainen tekniikka.

Ketterästä ajettavuudestaan ja taloudellisista moottoreistaan tunnettu auto ei ole kuitenkaan noussut Suomessa ansaitsemaansa ja maahantuojan toivomaan suosioon.

Fiat 500S

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme moottoria

Suomessa myydyimmän Fiat 500 -version keulilla on ollut 1,2-litrainen bensiinimoottori, jonka kulutus on kohtuullinen ja hiilidioksidipäästöt alle haamurajan eli 99 grammaa kilometrillä. Toinen bensiinivaihtoehto on 0,9-litrainen 85 hevosvoiman kaksisylinterinen TwinAir-moottori.

Kolmas tarjokas Fiat 500:n keulille on 1,3 litrainen dieselkone, joka ei kuitenkaan ole Suomen polttoainehinnoilla ja näin pienessä autossa ole ollut järkevä tai juurikaan myynyt vaihtoehto.

Fiat 500S

Urheilullinen vaihtoehto

On mahdollista, että ensi vuosi tuo mukanaan ulkonäöltään hieman särmikkäämmän ja urheilullisemman vaihtoehdon. Fiat 500 S:n keulille tulisi todennäköisesti 105 hevosvoiman kaksisylinterinen TwinAir-bensiinimoottori.

Fiat 500S

– Lopullisia tuontipäätöksiä ei ole tehty, ja Fiat 500 S:n osalta niiden aika on vasta loppuvuodesta, mutta ei ole poissuljettua, että mallikatras täydentyisi tältä osin, arvioi Tomi Kari Fiatin maahantuonnista.

Jos näin päätettäisiin, olisi 500 S tarjolla Suomessa aikaisintaan keväällä 2017.

Lupauksena Tomi Karin vastauksen muotoilua ei voi vielä pitää, mutta aiheuttanee italialaismerkin ystävien sydänalassa sykähdyksiä.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: valmistaja

Luetuimmat