20.8.2020

Formula 1:ssä sovittiin tulevaisuudesta – kaikki tallit mukana ainakin vuoteen 2025 saakka

Formula 1

Concorde -sopimuksella linjataan lajin ehdot ja sitoutumiset seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Formula 1 -maailmassa on allekirjoitettu niin kutsuttu concorde-sopimus. Kyse on tallien ja lajin järjestäjien välisestä sitoumuksesta ja ehdoista seuraavaksi viideksi vuodeksi, kertoo Automotive News Europe. Sopimuksen allekirjoittivat ensimmäisinä lajin kolme vanhinta tiimiä, Ferrari, McLaren ja Williams, yhdessä lajia hallitsevan Liberty Median ja kansainvälisen autoliitto FIA:n kanssa.

Formula 1 on kokenut kovia Covid19-pandemian vuoksi. Pandemian vaikutus lajin talouteen on ollut valtava, sillä monet kilpailut on jouduttu perumaan ja järjestetyt tapahtumat on ajettu ilman sponsoreille tärkeää yleisöä. Kriisi on myöhästyttänyt tärkeän sopimuksen aikataulua.

–Vuosi on ollut odottamaton koko maailmalle, ja olemme ylpeitä että koko Formula 1 on kuitenkin pääsyt kilpailemaan turvallisella tavalla. Pandemiasta johtuen ilmoitimme jo aikaisemmin lykkäävämme concorde-sopimusta, ja olemme nyt tyytyväisiä kun kaikki 10 tiimiä ovat sen allekirjoittaneet, Formula 1:n puheenjohtajana toimiva Chase Carey ilmoitti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Taloudellista tasapuolistamista

Uusi concorde-sopimus ja vuodelle 2022 tulevat sääntömuutokset tähtäävät taloudellisesti tasapuolisempaan kilpailuun ja tiimierojen kaventamiseen. Tämä on määrä saavuttaa tasaisemmalla palkintorahojen jaolla ja muokatuilla kilpailuehdoilla.

–Olemme hyvin luottavaisia, että yhteistyö FIA:n ja Liberty Median kanssa auttaa tekemään Formula 1:stä etnistä houkuttelevamman ja jännittävämmän säilyttäen asemansa teknologisen haastavuuden huippuna, Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri summaa.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde: Automotive News Europe

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat