3.11.2017

GoExpo Winter 2017 avaa lumikauden – tässä ovat Moottorin messuvinkit

GoExpo Winter 2017 esittelee alkavan talven trendikkäimmät varusteet ja harrastukset.

Tänään ovensa avanneessa GoExpo Winter 2017 -messutapahtumassa ulkoilun lisäksi edustettuna on erinäisten sisälajien kirjo. Samalla lipulla pääsee myös pelitapahtuma GameExpoon.

Edellisvuosien SkiExpon veroisesti talvista nähtävää ei tällä kertaa tarjolla ole. Hukkareissusta ei kuitenkaan voi puhua.

Perjantain näyttelykierroksen varrelta löytyneistä tärpeistä ainakin seuraavaa kokonaisuutta voi suositella:

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Asiantuntijaluennot

GoExpo Winter 2017

Messupäivien aikana lavalle nousee asiantuntija toisensa jälkeen. Perjantain ohjelmassa olevan Vapaalaskijan After Ski:n ohjelmiston monipuolisella ensimmäisessä puheenvuorossa ääneen pääsi vuoristopelastaja ja -opas Anders Bergwallin ja vuoristopelastaja Merja Bergwallin perustama voittoa tavoittelematon Replacing Luck -organisaatio, jonka tavoitteena on lisätä tieto-taitoja vuorilla liikkumisesta ja vuoriturvallisuudesta.

Ruotsissa toimiva pelastajapariskunta haluaa organisaationsa kautta edistää turvallisempaa asennetta, lisätä positiivisia vuorikokemuksia ja vähentää vuorilla tapahtuvia onnettomuuksia.

Kickfatbike – kaksi kummajaista samassa paketissa

Muutama vuosi sitten potkulaudan ja polkupyörän ominaisuuksia yhdistävä kickbike oli kova juttu. Viime vuonna läpi löi suosittu läskipyörä, eli isorenkainen fatbike. Onkohan tulevan kauden hitti näiden kahden yhdistelmä?

Varusteita markettivalikoiman ulkopuolelta

Messukeskuksesta voi tehdä varustepuolella löytöjä. Messuilla on edustettuna perinteinen kamapörssi lasketteluvarusteille sekä maastohiihtovälineille. Myös uutta on tarjolla kelpo kattaus päästä varpaisiin. Messuilla on tarjolla myös asiantuntija-apua sopivien varusteiden sovittamiseen.

GoExpo Winter 2017

Löytöjä ovat myös pienet merkit ja erikoisuudet, joihin suurten liikkeiden valikoimaa tutkaillessa ei taatusti törmää.

GoExpo Winter 2017

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Potkukelkka 2.0

Jos perinteinen potkukelkka tökkii visuaalista silmää, on messuilla tarjolla myös modernimpi vaihtoehto, jota ohjastaessa ei tarvitse pelätä saavansa mummomenopelillä kulkevan mainetta.

GoExpo Winter 2017

Paussi pulkkamäessä

Pasilan harmaudessa valkoisen välähdyksen tulevasta tarjoaa perinteinen pulkkamäki, joka tarjoaa pienestä koostaan huolimatta virkistävän kylmää hupia myös hieman varttuneemmille.

Tämän talven mäenlasku-uutuus on todennäköisesti liukasliikkeinen tyynyliukuri Wuuuf, joka toimii tarvittaessa myös lämpimänä istuinalustana. Lapsikohderyhmän arvio uutuudesta oli 6/5 eli "parempaaparempi, niinku".

Asiantuntijanäkemykseen lienee luotettava. Tai kokeiltava itse.

Jääkolkasta uusi kansallislaji?

Jääkolkka on jäällä tai asfaltilla pelattava urheilulaji, joka on sukua curlingille. Lajin alkuperä ulottuu Keski-Eurooppaan ja aina 1600-luvulle saakka. Suomessa lajia on pelattu vuosia ilman suurempaa huomiota, mutta nyt sille povataan nostetta.

GoExpo Winter 2017

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pyöräilyä liukkaalla

Sähköpyörät eivät nuku talviunta. Ja mikä parasta. Sikaa ei tarvitse ostaa säkissä, eikä luottaa kuulopuheisiin.

GoExpo Winter 2017

Asiantuntevan myyjän esittelypuheesta hämmentynyttä ajatuksenjuoksua voi tasata haukkaamalla happea, samalla pyörän ominaisuuksia pääsee kokeilemaan itse koeajoradan liukkaalla asvaltilla.

GoExpo Winter 2017

Kohti korkeuksia

Kiipeily on myös talvilaji. Jääseinä tarjoaa kylmän vastuksen kokeneellekin kiipeilijälle. Harrastuksen alkeiden opettelemiseen mielyttävämpi ympäristö on ympärivuotisesti sisäseinä. Messukeskuksessa taitava kiipeilijä kipuaa hetkessä kattoon asti.

GoExpo Winter 2017

Taitamattomampi kiikkuu pian kiipeämistä turvaavissa köysissä ja lasketaan alas seinältä varmistajan avustuksella.

Perinteistä vai vapaampaa?

Puritaanien mielestä talviliikunnasta ei voi puhua sivuamatta murtomaahiihtoa. Messukeskuksen pihalla puheet voi unohtaa ja suunnata suoraan ladulle hakemaan tuntumaa talvilajien aateliseen. Keinolumelle tehty latu mahdollistaa vauhdikkaan sivakoimisen, jos ruuhkaa ei ole.

Kilometrien kerryttämiseen mieltyneen on kuitenkin varaduttava kiertämään kehää, sillä kovin pitkästä ladusta ei ole kyse.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuuleta kuin mestari

Kiakkoo, kiakkoo. Messuilla ei pääse ohittamaan jääkiekkoa. Fanituotekauppa käy ja mailatekniikkaa hioessa maaliverkko heiluu. Luistelemaankin pääsee ja vieläpä oikealle jäälle. Mestaruustunnelmaan eläytymisen taitavan kannattaa luopua estoista ja esitellä tuuletustaitojaan.

Rekvisiitaksi on varattu Kanada-malja, kultakypärät ja puntti mailoja. Parhaat suoritukset luvataan palkita.

Haasta itsesi kehässä

Erään kuuluisan kirjailijan mukaan vasta nyrkkeilykehässä voi kokea elävänsä. No niin tai näin, Messukeskuksen uumenissa voi viikonlopun aikana kokeilla väitteen paikkansapitävyyttä, vapauttaa sisäisen Robert Heleniuksensa tai Eva Wahlströminsä ja antaa adrenaliinille mahdollisuuden.

Nyrkkeily ei ole varsinaisesti talvilaji, mutta GoExpo Winterin elämystarjontaan sekin kuuluu.

Tuulimyllyä muistuttavan käsityöskentelyn taitajan ja vikkeläjalkaisen kehäketunkin kannattanee varmistaa kehän aikataulusta asiantuntijan vetämän lajiesittelyn ajankohta. Katsomalla ja kuuntelemalla saattaa nimittäin oppia yllättävän paljon.

Kaverillisessa kamppailussa on hyvä muistaa myös maltti, muuten saattaa sattua nokkaan. Mukavan messupäivän ei ole tarkoitus päättyä tyrmäykseen.

Samalla lipulla vielä lisää

GoExpo Winterin sisäänpääsylippu mahdollistaa myös tutustumisen samaan aikaan järjestettävän pelitapahtuma GameExpon tarjontaan. Mahdollisuutta ei kannata jättää kokeilematta, vaikka pelaaminen ei tuntuisi ennakkoon kovin houkuttelevalta ajatukselta.

Uutuuspelien koukuttavuuskerroin on sitä luokkaa, että innostuminen saattaa johtaa myös ostopäätöksiin. Messutarjousten ympäröimänä rahoistaan on yllättävän helppo päästä eroon.

GoExpo Winter 3.–5.11.2017

Kyseessä on uusi aktiivisen talviharrastustapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan pelitapahtuma GameXpon kanssa.

Messujen aukioloajat

perjantai 3.11. klo 12–20
lauantai 4.11. klo 10–19
sunnuntai 5.11. klo 10–17

Messujen ennakkoliput saa helposti, jonottamatta ja ilman palvelumaksuja Messukeskuksen verkkokaupasta.

Tarkemmat hintatiedot ja messuohjelma löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat