18.11.2015

Harrikka mankeliin – Kuka rakentaa parhaan Sportsterin?

Battle of the Kings on mittelö, jossa tehtävänä on rakentaa ainutlaatuinen yksilö uudesta Sportster Iron 883 -pyörästä.

Harley-Davidson päästää jälleenmyyjäverkostonsa irti. Edessä on tiukka Battle of the Kings -mittelö, jossa tehtävänä on rakentaa ainutlaatuinen yksilö uudesta Sportster Iron 883 -pyörästä. Vuoden 2016 mallistoa edustava moottoripyörä laitetaan siis mankeliin ja muovataan uusiksi. Customointia isolla c:llä siis.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Haaste on heitetty, joulukuussa kisataan

Battle of the Kings -kilpailu käynnistyy joulukuun aikana eri puolilla Eurooppaa. Kisan tarkoituksena on haastaa valtuutettujen jälleenmyyjien custom-ammattilaiset käyttämään kädentaitojaan ja luomaan yksilöllisiä custom-moottoripyöriä tehdasvalmisteisen Iron 883 -mallin pohjalta.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan alueellisesta kuninkuudesta, minkä jälkeen Euroopan finalistit kohtaavat arvostetussa, kustomointikulttuuriin keskittyvässä Wheels & Waves -tapahtumassa Ranskan Biarritzissa, jossa voittaja julkistetaan kesäkuussa 2016.

Sportster suosittu aihio

Sportster-mallisto on ollut tunnistettava osa amerikkalaista moottoripyöräkulttuuria jo vuodesta 1957. Se on myös yksi suosituimmista malleista new wave custom -harrastajien keskuudessa. Kuten edeltäjänsä, myös vuoden 2016 Iron 883 tarjoaa pelkistetyn alustan kustomointia varten.

– Iron 883 on täydellinen moottoripyörä kustomointiin, ja sen ovat huomanneet myös nykyiset omistajat, jotka hyödyntävät monipuolisen mallin mahdollisuuksia omaan tyylittelyyn, kertoo Harley-Davidsonin EMEA-alueen markkinointipäällikkö Mike Johnstone.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme menestykseen viime vuoden Battle of the Kings -kilpailussa, joka keräsi yli 30 000 äänestäjää ja yli 150 kisaajaa Euroopan jälleenmyyjien joukosta. Toivomme, että ylitämme nämä luvut vuonna 2016 ja näemme yhä useampia, inspiroivia custom-pyöriä, Johnstone kiteyttää.

Muotoja ja retroa

Uusi Iron 883 -moottoripyörä on yksi viimeisimmistä lisäyksistä vuoden 2016 Sportster-tuoteperheeseen, ja se on suunniteltu erityisesti vaivatonta kustomointia ja yksilöllistä tyyliä silmällä pitäen.

Urheilullisen moottoripyörän voimanlähteenä on äärimmilleen viritetty 883-kuutioinen Evolution V-Twin moottori. Mallin esikuvana ovat custom-harrastajien rakentamat, karskit bobber-tyyliset pyörät, joissa yhdistyvät yksilöllinen tyyli, vapaus ja kapinallinen henki.

Iron 883 edustaa uudelle motoristisukupolvelle suunniteltua Dark Custom -mallistoa, jonka ytimessä ovat pelkistetyt muodot ja linjat, retrovivahteet, mustat maalipinnat ja edullinen hinnoittelu.

Budjetin on pidettävä

Battle of the Kings -kilpailuun ilmoitetut custom-pyörät on viimeisteltävä annetun työbudjetin rajoissa helmikuun 2016 loppuun mennessä. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa yleisö voi äänestää omaa alueellista suosikkiaan maalis-huhtikuun aikana.

Kilpailun toiseen vaiheeseen ja finaaliin etenevät moottoripyörät valitaan sekä annettujen yleisöäänien että tuomariston äänien perusteella. Pohjoismaiden välisistä karsinnoista finaaliin etenee vain yksi kilpailija. Loppukilpailussa voittajan kruunaa arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu custom-ammattilaisista ja moottoripyöräasiantuntijoista. Voittaja julkistetaan juhlallisin menoin Wheels & Waves -festivaalien yhteydessä Ranskan Biarritzissa kesäkuussa 2016.

Artikkelin kuvituksena vuoden 2015 Custom King -tittelin voittanut custom-pyörä. Sen toteutuksesta vastasi Harley-Davidson Praha.

Luetuimmat