12.12.2020

Haynesin korjauskäsikirjat historiaa – uusia ei tule ainakaan nykymuodossa

Haynesin korjauskäsikirjat jäävät paperisina historiaan, mutta tilalle on tulossa jonkinlainen digitaalinen korjausopaspalvelu.

Haynesin korjauskäsikirjat omaavat ikonisen maineen autonharrastajien sydämessä ehkä aivan tuoreinta internet-sukupolvea lukuun ottamatta. Nyt nuo korjauskäsikirjat ovat tulleet, monen pettymykseksi, tiensä päähän.

Uusia korjauskäsikirjoja ei tulla enää tekemään, mutta olemassa olevia toki löytyy vielä pitkään kauppojen hyllyiltä. Tuotanto näiden paperiversioiden osalta jatkuu vielä entiseen tapaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Haynesin korjauskäsikirjat digioppaiksi

Vaikka korjauskäsikirjoja ei enää saa paperimuodossa, ei tämä tarkoita välttämättä itse korjausoppaiden loppua. Haynes kertoo Twitterissä tulevaisuuden olevan digitaalinen ja jatkossa on tarkoitus kattaa vielä aiempaakin enemmän automalleja.

Haynes lupailee julkaisevansa täysin uuden palvelun, joka vaikuttaisi kaikesta päätellen olevan digitaalinen. Kyseessä on jonkinlainen täysin uusi huolto- ja korjaustuote, jonka tavoitteena on kattaa peräti 95 prosenttia autonvalmistajista ja -malleista. Tämä olisi peräti 40 prosenttia nykyistä korjauskäsikirjojen kattavuutta enemmän.

Emme vielä kuitenkaan tiedä asiasta enempää, mutta Haynes on luvannut paljastaa aiheesta lisää myöhemmin. Haynes ei siis suinkaan ole jäämässä tienvarteen, vaan jatkaa uudella ropausinnolla uudelle aikakaudelle. Aika näyttää onko matkapuhelin, tai jokin muu digitaalista materiaalia toistava väline, paperista kirjaa parempi korjauskaveri.

Lähteet: Jalopnik, Haynes (Twitter)

Luetuimmat