20.2.2019 Kotimaanmatkailu Helsingin Ravintola Palace saalisti Michelin-tähden Jaa artikkeli: Facebook Jaa facebookissa X Jaa X:ssä LinkedIn Jaa LinkedInissä Vuoden 2019 pohjoismaisessa Michelin-oppaassa on kolme uutta 2 tähden ja neljä uutta 1 tähden ravintolaa. Guide Michelinin uudet pohjoismaiset tähtiravintolat ovat selvillä. Himoittuun joukkoon eli vuoden 2019 pohjoismaiseen Michelin-oppaaseen nousi kolme uutta 2 tähden ja neljä uutta 1 tähden ravintolaa. Yksi uusi 1 tähden ravintoloista on Helsingin Etelärannassa sijaitseva Ravintola Palace. Mainos (teksti jatkuu alla)Mainos päättyy"Tuntuu mahtavalta"Pitkän tauon ja mittavan remontin jälkeen marraskuussa 2017 uudelleen avatun Ravintola Palacen tavoitteena on korkeatasoinen laatu. Keittiötä johtaa Eero Vottonen, yksi Suomen arvostetuimmista keittiöpäälliköistä.– Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen tästä tunnustuksesta todella iloinen, sanoo Vottonen Ravintola Palacen nettisivuilla. Vottonen korostaa tiimityön merkitystä.– Tällaisilla palkinnoilla on myös tästä näkökulmasta tärkeä merkitys. Nuoret kokit näkevät, että kovalla työllä voi päästä maailman huipulle.Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989.Uniikki gastronominen alueTähtiravintoloiden julkistusta isännöinyt Guide Michelinin kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec kuvaili pohjoismaita todella uniikiksi gastronomiseksi alueeksi.– Pohjoismaiden ravintolatarjonnan monimuotoisuus ja noste kiinnostavat hyvän ruuan ystäviä kautta maailman, Poullennec arvioi.– Pohjoismaisissa gourmet-keittiöissä ei ainoastaan pyritä kehittämään luovuutta ja teknistä osaamista, vaan ollaan edelläkävijöitä ruokahävikin vähentämisessä, lähellä tuotettujen raaka-aineiden suosimisessa sekä innovatiivisten kasvisruokalistojen kehittämisessä.Fär-saarilta TukholmaanMichelin Guide Nordic Countries 2019 sisältää arvioinnit hotelleista ja ravintoloista Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan merkittävimmiltä gourmet-alueilta.Uudet 2 tähden ravintolat oppaassa ovat Jacob Holmströmin ja Anton Bjuhrin perustama ja luotsaama Gastrologik Tukholmassa, keittiömestari Poul Andrias Ziscan alaisuudessa toimiva KOKS Tanskan Fär-saarilla sekä René Redzepin uudistunut ja uudessa osoitteessa toimiva Noma Kööpenhaminassa.Nämä kolme ravintolaa ovat hyvin erilaisia – kaukainen KOKS pohjoisen Atlantin valtamerestä kohoavilla Färsaarilla, Tukholman hillityn hienostunut Gastrologik ja kaupunkifarmia henkivä Noma Kööpenhaminassa – ja samalla niitä kuitenkin yhdistää sama ominaispiirre: sitoutuminen aitoihin, ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja niiden hyödyntäminen luontevasti vuodenaikojen mukaan.KOKSin keittiömestari Poul Andrias Zisca palkittiin kahden tähden lisäksi kunniamaininnalla Michelin Nordic Guide Young Chef 2019 tunnustuksena hänen osoittamastaan luovuudesta, teknisestä taitavuudesta ja omistautuneisuudesta.Uudet 1 tähden ravintolat ovat Palace Helsingissä ja Alouette Kööpenhaminassa; Norjassa Trondheim on ensi kertaa mukana oppaassa, ja siellä ravintolat FAGN ja Credo saivat kumpikin 1 tähden.Credo sai myös Michelin Nordic Guide Sustainability Award 2019 -palkinnon tunnustuksena saavutuksistaan ekologisen ruuantuotannon hyväksi ja sitoutumisestaan paremman ruuan ja kestävän tuotannon edistämiseen sosiaalisessa mediassa.Mainos (teksti jatkuu alla)Mainos päättyyOpas matkailijoiden avuksiMichelinin hotelli- ja ravintolaopas on hyödyllinen apuväline kaiken tyyppisille matkailijoille, joita yhdistää rakkaus hyvään ruokaan. Se tarkastaa ja suosittelee joka vuosi parhaat ravintolat ja hotellit liikematkailijoista tavallisen lomamatkailijan tarpeisiin kaikissa laatu- ja mukavuuskategorioissa.Vuoden 2019 oppaassa esitetään kunkin paikkakunnan tähtiravintolat ensimmäisinä, sen jälkeen Bib Gourmand -ravintolat ja niiden jälkeen hyvän ruokansa ansiosta lautas-symbolin saaneet ravintolat.Uusia Bib Gourmand -ravintoloitaBib Gourmand on Guide Michelinin käyttämä symboli, joka merkitsee ruuan hyvää hinta-laatusuhdetta. Tällä symbolilla varustetut ravintolat ovat erittäin suosittuja oppaan käyttäjien keskuudessa ympäri maailman, sillä ne tarjoavat huolellisesti valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan.Pohjoismaisessa oppaassa on tänä vuonna kolme uutta Bib Gourmand -ravintolaa: niistä kaksi on Tanskassa, Selma Kööpenhaminassa ja Moment Røndessä. Kolmas, Skál!, on Reykjavikissa, Islannissa.Bib Gourmand -ravintoloiden määrä vuoden 2019 oppaassa on näin noussut 34:ään.Trondheimin lisäksi uudessa oppaassa on useampia muitakin ensi kertaa mukana olevia paikkakuntia. Nämä ovat Aalborg ja Rønde Tanskassa, Grindavik Islannissa ja Kosta Ruotsissa. Kaiken kaikkiaan vuoden 2019 pohjoismaisessa Michelin-oppaassa on listattu 30 uutta ravintolaa, joten hyvän ruuan ystävien valintamahdollisuudet ovat entistä runsaammat.Rengasvalmistajana tunnettu Michelin julkaisee matkaoppaita, hotelli- ja ravintolaoppaita sekä kaupunki- ja tiekarttoja.Lähde: Michelin, Ravintola Palace Lue lisää Kaikki artikkelit 24.3.2025 Matkailu Viikonloppu Valenciassa – kulttuuria ja historiaa rennosti 23.3.2025 Matkailu Montmartre: Pariisin rakastettu ja vihattu pieni kylä suurkaupungin sydämessä ei jätä koskaan kylmäksi 22.3.2025 Kotimaanmatkailu Moottori 100 vuotta: Koronakuplassa Ranualla 21.3.2025 Matkailu Aidon paellan syntysijoilla Valenciassa – tapaksia unohtamatta 20.3.2025 Matkailu Erikoiset unet: Yö Finlandia-talossa 18.3.2025 Uutinen Mitä Toyota Gazoo Racingilla on vedetty? Luvassa isoja takasiipiä ja keskimoottorinen GR Yaris 17.3.2025 Uutinen Tiettävästi Suomen ainoiden Rivian R1T -sähköautojen omistaja Aapo Huovila: ”Paras käyttöauto, mikä minulla on koskaan ollut” 16.3.2025 Matkailu Taormina – aikoinaan maailman hienoin teatteri on yhä vaikuttava näky 14.3.2025 Uutinen Moottorin haastattelu: Toyota ei usko solid state -akkujen tulevan massatuotantoon vielä vuosikausiin Kommentoi artikkelia Peruuta vastausVoit kommentoida artikkelia kirjautumalla sisään. Jaa artikkeli: Facebook Jaa facebookissa X Jaa X:ssä LinkedIn Jaa LinkedInissä Luetuimmat Vuorokausi Viikko Kuukausi 23.3.2025 Käyttötesti käytetyllä Käyttötesti käytetyllä: jäähyväiset käytetylle Mersulle – tähän hintaan ja tällaiseen kotiin S124 meni 23.3.2025 Ajatuksia autoista Kun mainoksen ”Maailman paras Transporter” onkin Ford Transit – Ajatuksia autoista 23.3.2025 Autoilu Hybridiautot eivät pelota ostajia, vaikka uutiset huutavat ongelmista 24.3.2025 Käytetyt erikoisuudet Käytetyt erikoisuudet: Finlanders-yhtyeen keikkabussi 22.3.2025 Huutokauppahelmet Huutokauppahelmet: Citroën DS by Vernagallo Stile 17.3.2025 Uutinen Tiettävästi Suomen ainoiden Rivian R1T -sähköautojen omistaja Aapo Huovila: ”Paras käyttöauto, mikä minulla on koskaan ollut” 23.3.2025 Käyttötesti käytetyllä Käyttötesti käytetyllä: jäähyväiset käytetylle Mersulle – tähän hintaan ja tällaiseen kotiin S124 meni 17.3.2025 Päivän kuva Päivän kuva: Keine bombe – onko tässä toisen maailmansodan arvokkain ”panttipullo”? 21.3.2025 Koeajo Maistiainen: Hyundai Inster – uutuushalpis on todellinen ekoilija 19.3.2025 Laivat Baltic Princessin telakointi osa 2: nyt katsotaan mitä se on syönyt ja vedetään tuoreet maalit päälle 5.3.2025 Autoilun hinta Tonnin pommit ovat nyt kolmen tonnin pommeja – mihin katosivat halvimmat autot? 11.3.2025 Autoilu Nakkaatko renkaat ulkovarastoon säilytykseen? Se saattaa pilata kumit ennätysajassa 25.2.2025 Uutinen Autosta rikkoutui takalasi – asiakkaan ostama lasivakuutus ei korvannutkaan 6.3.2025 Autoilu Täytyykö peltoautokin liikennevakuuttaa? – Näin vastaa asiantuntija 6.3.2025 Kuluttajat Uudehkosta Fordista oli öljyt vaihtamatta, jakopää ja laturi hajosivat, auto haisi, eikä sen valotkaan toimineet – ostajalta lähes 12 000 euron vaatimus myyjälle