7.6.2022

Hobby alkaa valmistaa matkailuajoneuvoja myös Volkswagenin alustalle

Hobby on valinnnut Volkswagen-pohjaisten matkailuautojensa pohjaksi Crafterin alustan. Tulossa on retkeilyauto Maxia.

Saksalainen matkailuajoneuvovalmistaja Hobby alkaa tehdä matkailuautoja myös Volkswagenin alustalle. Mallistoon on luvassa Volkswagen Crafter -pakettiautoon pohjautuvia retkeilyautoja.

Hobbyn ensimmäinen Volkswagen Crafteriin perustuva auto esitellään elokuussa Düsseldorfin Caravan Salonissa, joka on yksi suurimmista matkailuautoalan messutapahtumista. Myyntiin Hobby Crafter -mallit saapuvat vuoden 2022 lopussa.

Saksalainen Hobby on yksi maailman suurimmista matkailuautoja valmistavista yrityksistä. Volkswagen puolestaan on maailman suurin autovalmistaja. Molemmat kumppanit uskovat yhteistyön tuovan merkittäviä etuja. Muun muassa sen, että Hobby siirtyy yhteistyön myötä matkailuautojen premium-segmenttiin.

– Yhteistyö Volkswagen Hyötyautojen kanssa tulee olemaan käänteentekevä Hobby-Fendt Groupille. Se tulee avaamaan täysin uusia mahdollisuuksia. Crafter tuo mukanaan ne tutut ominaisuudet, jotka asiakkaamme tietävät ennestään henkilöautoistaan, ja joita he arvostavat. Hobbylle tämä on täydellinen hetki portfoliomme strategiselle laajentamiselle. Yhteistyön myötä siirrymme premium-matkailuautojen segmenttiin, joka on yksi voimakkaimmin kasvavista kategorioista vapaa-ajan ajoneuvomarkkinoilla, kertoo Hobbyn toimitusjohtaja Bernd Löher.

– Retkeilyautojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Olemme havainneet trendin paitsi omassa Grand California -mallissamme, myös koko alalla. “Van life” -elämäntyyli on tullut jäädäkseen. Olemme innoissamme aloittamassa yhteistyötä Hobbyn kanssa, sillä olemme varmoja, että Crafter on täydellinen pohja Hobbyn retkeilyautoille, sanoo Lars Krause Volkswagen Hyötyautoista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Fiat ja Citroën eivät katoa mihinkään

Hobby-matkailuautoja maahantuovalla Hobby Group Finlandilla asiasta olla myös innoissaan.

– Volkswagen on legendaarinen laatujohtaja pakettiautojen valmistuksessa, joten olemme uutisesta todella innoissamme. Ensimmäinen uutuusmalli on Maxia-retkeilyauto, jossa tullaan näkemään skandinaavista hygge-tunnelmaa, ylivertaisia ajo-ominaisuuksia ja henkilöautoista tuttuja moderneja yksityiskohtia, kuten ajo-avustimet ja 8-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto, Hobby Group Finlandin toimitusjohtaja Tom Sågbom lisää.

Hobby on aiemmin valmistanut matkailuajoneuvoja Fiat ja Citroën -alustoille, ja ne pysyvät valikoimassa edelleen löytyen muista Hobby-malleista.

Lähde: Hobby Group Finland

Luetuimmat