7.4.2016

Huomiota kuudella miljoonalla eurolla – Mercedes-Benz Concept IAA vieraili Suomessa

Mercedes-Benz Airport -lippulaivamyymälän avajaisiin tuotiin poikkeuksellisen arvokas konseptiauto.

Veho avasi uuden Mercedes-Benz Airport –lippulaivamyymälänsä tyylillä. Avajaisilta oli julkkisvieraiden ja autokaunottarien huumaa, ja taistelu huomiosta oli kiivasta. Kuuden miljoonaa euroa on kuitenkin summa, jolla huomio irtoaa paremmissakin bileissä.

Se on Stuttgartista Suomeen lainatun Mercedes-Benz Concept IAAn vakuutusarvo. Frankfurtin autonäyttelyn tähti tuotiin poikkeukselliselle vierailulle avajaisjuhlien kunniaksi.

Konseptiautolla Mercedes-Benz tutkii aktiivisen aerodynamiikan mahdollisuuksia. Sulavalinjaisen auton pituus kasvaa 39 senttimetriä, kun ajonopeus ylittää 80 kilometriä tunnissa. Pidennys tapahtuu jatkamalla auton perän muotoja liikkuvilla koripaneeleilla.

Pidemmän perän ansiosta auton jättövirtauksien hallinta paranee, mikä pienentää auton perään muodostuvaa alipainetta. Kaupunkiajossa poikkeuksellisen pitkä takaylitys tekisi autosta kömpelön, minkä vuoksi Mercedes-Benz päätyi muuttuvaan muotoon.

Perän lisäksi auton keulaa voidaan leventää erityisillä läpillä. Myös auton vanteiden puolat suljetaan vauhdissa. Kaikki tämä auttaa painamaan ilmanvastuskertoimen poikkeuksellisen alhaiseen arvoon 0,19.

Korityypiltään auto on neliovinen coupemainen sedan. Kenties sen linjat paljastavat seuraavan sukupolven CLS-mallin linjoja?

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen, Video: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat