10.11.2020

Hybridihaaste: ensin Toyota Corollan kulutus ihmetytti, sitten hymyilytti

Hybridihaaste / Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid
Tavallinen

Hybridin kulutus ihmetytti: Toyota Corolla aloitti testin oudon korkealla kulutuksella. Onneksi tilanne on sittemmin normalisoitunut.

Ensimmäiset päivät Toyota Corolla ihmetytti: ajotietokoneen mukaan kulutus pyöri noin kuudessa litrassa. Auto tuntui käyttävän sähköä hämmentävän vähän, ja välillä polttomoottori tuntui pyörivän kuin turhaan.

Ensimmäinen tankkaus vahvisti ajotietokoneen lukemat: kuusi litraa sadalla. Tilanne tuntui huolestuttavalta: eihän tämän näin pidä mennä? Olimme vieläpä mitanneet aiemmin lähes samanlaisen yksilön vuoden takaisessa vertailussa, ja sen kulutus pyöri sekä maantiellä että taajamassa alle viidessä litrassa. Samaa vahvistivat kokemukset automallista.

Tankkauksen jälkeenkin Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid kulutti kymmenisen kilometrin ajan oudon paljon, sitten yhtäkkiä kaikki normalisoitui: polttomoottorin käyttö väheni ja sähköajon osuus kasvoi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kulutusmittauksen kuulumisia

Hybridihaaste / Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid
Hybridijärjestelmän sielunelämää voi tarkkailla selkeistä grafiikoista. Ajotietokone sen sijaan ei tarjoa järin kattavaa informaatiota.

Muutos tapahtui sopivasti kulutuslenkin alussa: ajoimme autolla tutun 90 kilometrin mittaisen ajon, joka yhdistää Helsingin keskustaa, Turun moottoriteitä, Kirkkonummen maaseutua ja Länsiväylää.

Alun ruokaisuus jätti kulutusmittaukseen jälkensä, mutta yhtä kaikki maalissa Corollan tulos oli mainio 4,9 l/100 km. Jotta näemme paljon alun ruokaisuus vaikutti, yritämme ajaa lenkin vielä toistamiseen kesärenkain, mikäli sää vain sen sallii.

Mistä johtui?

Mutta mistä ensimmäisen tankkauksen korkea kulutus sitten johtui? Tähän tuskin saamme vastausta. Yksi vaihtoehto voisi olla dieseleistä tutun hiukkassuodattimen puhdistus – tämä on nykyisin arkipäivää suoraruiskutteisissa bensiinimoottoreissa, jollainen Corollastakin löytyy imusarjaruiskutuksen ohella.

Saa nähdä, pystymmekö toistamaan tilannetta loppuvuoden kestävän koeajon aikana. Jos sinulla on vastaavaa kokemusta, laita ihmeessä kommenttia.

Hybridihaaste / Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid

Yhtä kaikki, pääasia että nyt Corolla tuntuu etenevän omana pihinä itsenään. Ensi viikolla olemme jo paljon viisaampia auton todellisesta kulutuksesta niin matka- kuin kaupunkiajossakin.

Hybridihaaste

Moottori koeajaa Toyota Corolla 2.0 Hybridiä vuoden 2020 loppuun. Juttusarjan päämäärä on tutustua perinteisen hybridin kulutukseen arkiajossa ja verrata sitä ladattaviin hybrideihin. Sarjan aiemmat jutut löydät täältä.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat