19.8.2016

Imatranajon paluu sekä viikonloput muut Suomen moottoriurheilukisat

Legendaarisen Imatranajon palaaminen lienee merkittävin asia viikonlopun moottoriurheilukoosteessa, mutta myös muualla kilpaillaan mitä mielenkiintoisemmissa lajeissa.

Tulevana viikonloppuna kisataan taas Suomen eri kolkissa, kun legendaarinen Imatranajo palaa kesän tapahtumiin, Vaasassa kisataan kansainvälisesti pienoisautoissa ja Turussa on käynnissä SM-ralli.

Imatranajo / Moottoripyörien IRRC-katuratakilpailu, Imatra

Vuoksen rannoilla kilpaillaan jälleen kansainvälisen katuratakilpasarjan merkeissä kun Imatranajo järjestetään jälleen. Kärkikuljettajien lisäksi kisan tohinassa nähdään myös kotimaiset tähdet ja sijoituksista ajetaan myös sivuvaunuissa. 30 vuoden tauon jälkeen Imatran kaduilla nähdään ja kuullaan siis moottoripyörillä kisaamista.

Superbikessa nähdään varmasti mielenkiintoinen taisto belgialaisten Vincent Lonboisin ja Sebastien La Grellen sekä saksalaisen Didier Gramsin asettuessa Juha Kallion johtamia suomalaisia kärkinimiä vastaan. Supersporteissa Tsekin Marek Cerveny, Hollannin Joey den Besten ja Ranskan Pierre-Yves Bian saavat vastaansa suomalaiskaksikon Sammy Ahonen ja Tuukka Korhonen.

Sivuvaunuluokissa tähtien taisto on ehkä kovimmillaan, sillä vastakkain asettautuvat kuusinkertainen mestari Tim Reeves yhdessä Mark Wilkensin kanssa sekä nelinkertainen mestari Pekka Päivärinta yhdessä Kirsi Kainulaisen kanssa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/irrcn-karkikuljettajat-kohtaavat-kotimaan-tahdet-imatralla
Lippujen hinnat ja ostopaikat: Moottoriurheilu.tv/imatranajolippu-kannattaa-vaihtaa-rannekkeeseen-ennakkoon
Kilpailun aikataulu
19.-21.08. Road Racing, Kansainvälinen Imatranajo (IRRC) Imatra

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Rallin SM, Turku

Rallin Suomenmestaruudesta kisataan kauden viidennen osakilpailun merkeissä Turun tienoilla. Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 103 kilpailijaparia, joten kalustoa Länsirannikon rallipoluilla nähdään kyllä. Kilpailukeskuksena toimii Turun Messu- ja Kongressikeskus Artukaisissa, startin tapahtuessa puolestaan Aurajoen rannalta.

Kilpailun seuraamisen helpottamista varten on kehitetty myös mobiilisovellus ”SM Ralli Turku 2016”, joka on Android-puhelimissa Play Kaupassa sekä iOS-puhelimissa Apple Storessa. Sovelluksen käyttö onnistuu myös ”offline-tilassa”, kuuluvuuksien ulkopuolella. Nettiralliradio toimii myös Turun rallissa: https://rallism.fi/
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallin-sm-pisteista-kisataan-seuraavaksi-turussa
LA SU 19.-20.08. SM-Ralli Turku

Sivuvaunumotocrossin SM, Heinola

Sivuvaunumotocrossin mestaruus selviää viikonloppuna, kun kauden päätöskilpailu ajetaan Heinolan Komostenkylän Motocrossradalla. Sivuvaunujen lisäksi paikalla kisaavat ATV:t, vaikka crossikausi jatkuukin vielä Heinolan jälkeen. Lisäksi nähdäään kansalliset MX65, MXC/C, MXC/B+MXC/A-luokat ja sunnuntaina MXB, MX125, MXD. Kaikkiaan paikalle on ilmoittautunut 277 kuljettajaa.

LA-SU 20.-21.08. Motocross, SM, Suomen Cup, Kansallinen, MXATV, MXATV Vet, MX-Liiga Junior, SM MXSV, MX-Liiga Heinola
Komostenkylän Motocrossrata, Heinola. Opastus: Heinolan pohjoinen liittymä

Rallicrossin SM, Oulu

Kauden neljäs rallicrosskilpailu nähdään lauantaina OuluZonen radalla. Paikalla nähtäneen hyvää kilpailemista, sillä kausi alkaa lähestyä huipennustaan. Paikalla nähdään muun muassa SuperCarit, SRC-luokka ja maailman tasaisimmaksi mainittu Autokrossi-luokka.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tunnelma-tiivistyy-nahdaanko-mestaruusratkaisuja-oulussa
LA 20.08. Rallicross SM Ouluzone
Kuusamontie 3250, 91310 Arkala

Speedwayn SM-liiga, Hyvinkää

Speedwayn SM-liigakausi saatata olla jo yli puolivälin, mutta mitalisijojen suhteen kaikki on avointa. Kamppailu varmasti kiristyy matkalla syyskuussa Porissa ajettavaan päätöskilpailuun. Ottelu alkaa kello 13.00 ja liput maksavat 10 euroa. Ennen SM-liigaa ajetaan minispeedwayn henkilökohtaisen Suomen Cupin pisteistä alkaen kello 10.40.

LA 20.08. Speedway, SM, Suomen Cup Ottelu 7, Haukat – Kotkat - Sand Blowers - Porin Nopea Racing, Minispeedway 85cc, Microspeedway, Hyvinkää
Hyvinkään vauhtipuiston speedway rata, Hikiäntie 1508 Hyvinkää

Pienoisautoilun SM, Kouvola

Kouvolassa ratkotaan viikonloppuna pienoisautojen TP-10-luokan mestaruus, sillä sarjassa kaikki on vielä avoinna. Lisäksi kilpaillaan ratakasissa, LS-5-luokassa ja FG-minissä.

LA-SU 20.-21.08. Pienoisautoilu SM, TP-10 SM IV + LS-5 SM III, Tykkimäen Moottoriurheilukeskus
Tehontie 51, 45200 Kouvola

Trialin PM, Jyväskylä

Jyväskylän Laajavuori toimii näyttämönä trialin Pohjoismaiden mestaruuksia ratkottaessa. Lauantaina vuorossa ovat henkilökohtaiset mestaruuspisteet ja sunnuntaina mittelöidään maajoukkueiden voimin. Mukana on myös 40+ ja naisten luokka. Kaikkiaan kuskeja on mukana 62.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina ensimmäinen joukkue lähtee matkaan klo 09.30. Kilpailukeskuksena toimii hiihtokeskus Laajarin tilat.
LA-SU 20.-21.08. Trial, PM, Henkilökohtainen ja joukkue, Jyväskylä

Pienoisautoilun MM, Vaasa

Vaasan Pitkämäen RC-radalla nähdään viikonloppuna radio-ohjattavien 1/10-lukan sähkökrossiautojen 40+ kansainvälinen kilpailu, jossa on kilpailijoita seitsämästä eri maasta. Kahden päivän aikana kilpaillaan taka- ja nelivetoluokassa. Kansainvälisesti arvostettu rata on teknisesti haastava ja sitä on hiottu edelleen, joten luvassa lienee tiukkaa vääntöä.

Alkuerät käydään lauantaina klo 14:30-16:30. Sunnuntaina finaaleja ajetaan takavetoluokassa klo 10:30-13:00 ja nelivetoluokassa klo 16:00-18:00.
19.- 21.08. Pienoisautoilu, Electric Buggy 40+ Race, Vaasa, KV

MotoGP, Tsekki

Ajo Motorsportin Johann Zarco lähtee jahtaamaan jälleen MM-osakilpailuvoittoa, tällä kertaa Tsekissä sijaitsevalla Brnon radalla. Zarcon Moto2-luokan lisäksi Moto3 ja MotoGP tarjoavat jännitystä lauantain aika-ajojen ja sunnuntain kilpailun muodossa.

21.08. Road Racing, MM MotoGP, Tsekki, Brno
www.motogp.com
Lauantai Aika-ajot
Moto3 13:35
MotoGP 15:10
Moto2 16:05
Sunnuntai Kilpailu
Moto3 12:00
Moto2 13:20
MotoGP 15:00

Rallin MM, Saksa

On aika karistaa Neste Rallin pölyt ajohaalareista ja suunnata MM-rallin merkeissä Saksaan, jossa on vuorossa ADAC Rallye Deutschland. Vaativa asvalttikisa Moselin viinitarhojen ja Baumholderin sotilasalueen betoniteiden herruudesta alkaa torstai-iltana lähtöseremonioilla Trierissä. Suomalaismenestystä voidaan jännittää jälleen WRC, WRC2 ja RC2-luokissa.

Katso tästä MM-rallin lähetysajat: www.ruutu.fi/urheilu/moottoriurheilu
18.- 21.08. MM-ralli, Saksa, Trier

Maaradan MM, Hollanti

Varkautelainen Jesse Mustonen pääsee ajamaan maaradan MM-sarjan toisen osakilpailun Hollannin Eenrumissa. Miehen haave toteutui ranskalaisen Theo di Palman loukkaannuttua. Hyvin ruohoradoilla pärjännyt Mustonen uskoo, että myös Hollannista on odotettavissa hyvä tulos. Suomalaisväriä kilpailuun tuo myös hänen veljensä Appe Mustonen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/mustonen-kisaamaan-hollannin-mm-taistoon
21.08. Maarata + ruohorata, MM, Final 2, Hollanti, Eenrum

Muut kansalliset kilpailut

19.-21.08. Rata, Historic Grand Race, Ahvenisto, Hämeenlinna, K
20.08. Cross Country, Kansallinen, Lievestuore
20.08. Drag Racing, Kansallinen, West Coast Street Cup Kalajoki
20.08. Autosuunnistus, Kauhava, Harjoituskilpailu
20.08. Crosskart Ouluzone, Seurakilpailu
20.08. Autosuunnistus Häjyn Rinki, Alahärmä, Harjoituskilpailu
20.08. Rallisprint , Heinjoen moottorirata, Kuopio, K, Aluemestaruus
20.08. Jokamiesluokka Testiradantie 59, Nokian JM/RC-rata, K
20.08. Jokamiesluokka, Puolangan Vaarat X, Roninkangas, Puolanka, K
20.-21.08. Jokamiesluokka, Kemoran moottorirata, Veteli, K
20.-21.08. Kansallinen rallikrossi, Kemora K
20.-21.08. Karting, Powerpark Mika Salo Circuit, X30 Challenge Finland 2016, Alahärmä, K, NEAFP
21.08. Jokamiehenluokka Kokemäen Kuhmut, Risten rata, Kokemäki, K
21.08. Karting MONAKO FK, Sastamala, K
21.08. Speedway, Kansallinen, 500cc, Mini- ja Microspeedway Pori
23.08. Karting, Haaralankangas FK-Rata SUOMI CUP IV Osakilpailu, Jämsä, Harjoituskilpailu

Lähde: AKK-Motorsport & Suomen Moottoriliitto Kuva: Marko Mäkinen

Luetuimmat