18.3.2022

Indian FTR Championship Edition – flat track -mestaruuksien kunniaksi

Indian FTR Championship Edition

Indian FTR:llä on voitettu viisi peräkkäistä Amerikan flat track -mestaruutta. Niiden kunniaksi Indian päätti tehdä rajoitetun erän Championship Edition -erikoismalleja.

Vaikka Indianin kilpailutoiminnassa käyttämä FTR on 750-kuutioinen ja tuotantomalli on 1200-kuutioinen, niin ulkoisesti ne muistuttavat erehdyttävän paljon toisiaan.

Siksi onkin luonnollista, että valmistaja haluaa hyödyntää flat track -radoilta hankitun kilpailumenestyksen tuotantomallin markkinoinnissaan. FTR 750:llä on voitettu Amerikan flat track -mestaruus viisi kertaa peräkkäin alkaen vuodesta 2017 ja päättyen viime kauteen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jousituksessa ja renkaissa eroa

Championship Edition erottuu muista malleista punaisilla vanteillaan, jotka ovat samaa sävyä putkirungon värityksen kanssa. Viimeisimmän mallipäivityksen yhteydessä FTR sai (Rally-mallia lukuunottamatta) aiempien 19-tuumaisen etuvanteen ja 18-tuumaisen takavanteen tilalle 17-tuumaiset vanteet molempiin päihin.

Indian FTR Championship Edition

Samalla 150 millimetrin joustomatkat lyhenivät katupyörämäisempään 120 millimetriin. Muutoksilla haettiin katupyörämäisempiä ja urheilullisempia ominaisuuksia. Championship Editionissa on säilytetty 19-/18-tuumaiset pyörät ja pidemmät joustomatkat, jotta ominaisuudet ja ulkonäkö viittaisivat enemmän flat track -radoille.

Tyylikästä ulkonäköä tuovat runsas hiilikuituosien käyttö, esimerkiksi etulokasuoja, ajovalon kehys airboxin kuori sekä matkustajan satulan suoja ovat hiilikuitua. Ylellistä vaikutelmaa antavat mm. Akrapovicin valmistama äänenvaimennin, Brembon jarrusatulat sekä ProTaperin ohjaustanko. Myös maalausteema poikkeaa hieman perusmalleista.

Indian FTR Championship Edition

Jotta viittaus kilpailutoimintaan ei jäisi kellekään epäselväksi, niin virtalukon takana näkyvällä paikalla on lueteltu näyttävästi mestaruusvuodet 2017-2018-2019-2020-2021.

Saatavana myös Suomessa

Mainittuja muutoksia lukuunottamatta perustekniikka on sama muiden mallien kanssa. Moottori on 1203-kuutioinen, nestejäähdytteinen V2, joka tuottaa 123 hevosvoiman tehon ja 120 newtonmetrin väännön.

Indian FTR Championship Edition

Championship Edition -mallia rakennetaan rajoitettu 400 kappaleen erä, joista 150 tulee Euroopan markkinoille. Mallin hinta Suomessa on 24 699 euroa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Indian

Luetuimmat