10.8.2021

Jokainen uusi DS on täyssähköinen vuodesta 2024

DS Automobiles DS 4
DS4

Premiumiin pyrkivä ranskalaismerkki aikaistaa siirtymää vuodella. Jokainen julkaistava täysin uusi DS on täyssähköinen vuodesta 2024 eteenpäin.

Stellantiksen omistamista brändeistä korkeampi hintaluokka näyttäisi etuilevan sähköistyksessä. Tuoreen tiedon mukaan jokainen ilmestyvä uusi DS on täyssähköinen jo vuodesta 2024 eteenpäin. Asiasta uutisoi brittiläinen Autocar.

Tämän jälkeenkin markkinoilla saattaa siis vielä säilyä polttomoottorilla varustettuja DS-malleja, mutta sen jälkeen ei enää esitellä uusia polttomoottorivaihtoehtoja. Päätös koskee siis vain markkinoille tuotavia uusia malleja.

DS on täyssähköinen 2024

Näin DS tulee olemaan selvästi ensimmäinen Stellantis-yhtymän brändi joka siirtyy uusien esiteltävien mallien osalta sähköiseksi. Jokainen täysin uusi myyntiin tuleva DS on täyssähköinen vuotta aiemmin kuin aiemmin oli tarkoitus. Samalla tämä on neljä vuotta kaikkia muita Stellantiksen automerkkejä edellä.

Autocar kertoo julkistuksen tapahtuneen DS UK:n toimitusjohtajan Jules Tilstonen sosiaalisen median tilillä. Tämä seurasi samalla, kun Stellantis julkisti puolivuotistuloksensa. Stellantis kertoi kaikkien segmenttien olleen tuottoisia ja katteen olleen keskimäärin 11,4 prosenttia.

– Tämä on ollut yhtä turbulenssia autoalalle, mutta on hienoa nähdä Stellantiksen osastojen pitävän yhtä näin mahtavan tuloksen saavuttamiseksi. Olemme myös julkistaneet, että vuodesta 2024 kaikki uudet DS-mallit tulevat olemaan täyssähköisiä, kirjoitti Tilstone.

DS oli aiemmin kertonut tuovansa markkinoille vain täyssähköisiä autoja vuodesta 2025 eteenpäin. Muut Stellantiksen merkit, kuten Opel, aikovat aloittaa saman vuodesta 2028.

Täysin tyhjästä Citroënista irtautunut ylemmäs tähtäävä brändi ei tehtävään ponnista, sillä se tarjoaa jo nyt useita akkukäyttöisiä autoja. Näistä täyssähköinen on DS 3 Crossback E-Tense. Lataushybrideitä merkiltä löytyy DS 3, DS 7 ja DS 9 -malleista.

Polttomoottorimalleja on niitäkin myynnissä useita. Näistä ainakin osan elinkaari jatkuu myös vuoden 2024 toiselle puolelle, mutta uusia ei tuon jälkeen esitellä. On mielenkiintoista nähdä mitä tässä seuraavaan reilun kahden vuoden aikana vielä esitellään, mutta ainakin upeasti muotoiltu DS 4 on jo nurkan takana.

– Tavoitteemme on selvä: DS pitää saada segmentissään sähköistettyjen autojen osalta maailmanlaajuisesti kärkikahinoihin, sanoi DS:n aiempi toimitusjohtaja Yves Bonnefont vuonna 2018.

Stellantis sähköistää suurella rintamalla, sillä se aikoo esitellä 11 täyssähköistä ja 10 lataushybridimallia seuraavan 24 kuukauden aikana. Tämä on tärkeä osa yhtymän strategiaa.

Kuva: DS, Lähde: Autocar

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy