1.7.2020

Kasvojenkohotus tarkoittaa pidempiä puskureita ja päivitettyä tietoviihdejärjestelmää: Audi Q5 uudistuu

Audi Q5

Parin vuoden takaista Audi Q5 -kaupunkimaasturia on päivitetty kevyin silauksin. Uusintalistalle on päässyt muun muassa tietoviihdejärjestelmä ja takavalot. Myös kuljettajaa avustavien järjestelmien listaa on päivitetty.

Vuonna 2016 esitelty nykyinen Audi Q5 -sukupolvi uudistui aikanaan varsin miedosti, eikä nyt tehtävä kasvojenkohotuskaan autosta järin erilaista tee. Isommat puskurit ovat tuoneet 19 millimetriä lisää pituutta

Ulkokuoressa muutokset rajoittuvat aiempaa matalampaan etusäleikköön, suurempiin puolisuunnikkaan muotoisiin ilmanottoaukkoihin auton sivuilla, led-ajovalojen yläosaan siirtyneisiin päiväajovaloihin ja hieman muokattuun kynnyslinjaan.

Audi Q5

Ulkoväriksi vaihtoehtoja on kaksitoista, joista uusia ovat district green -vihreä ja ultra blue -sininen. Lisäksi ulkonäköä voi personoida musta optiikka -lisävarustepaketilla.

Advanced-mallissa etusäleikön pystysuuntaiset osat on kromattu ja puskureiden alla olevat suojukset ovat mustan sijaan hopeanväriset. S-line -mallissa etusäleikkö on kuosiltaan mallia hunajakenno, ja varustelu tuo mukanaan myös kromilistalla kehystetyn takadiffuusorin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tunnelmavalaistusta ja digimittaristoa

Auton sisäosan keskiössä on uusi erillinen MMI-korketusnäyttö akustisella palautteella. Pyöritettävä ja painettava hallintapainike on saanut väistyä keskikonsolista, ja se on korvattu säilytyslokerolla. Jatkossa Audi Q5:n käyttöliittymää hallitaan siis puhtaasti kosketusnäytön ja rattipainikkeiden turvin.

Audi Q5

Vakiosisustusvaihtoehtojen lisäksi autoon voi valita erikseen design selection ja S line -sisätilapaketit. Design selection -sisustan kerrotaan sisältävän tunnelmavalaistuksen.

Audi Q5

Uudistuneen Audi Q5:n hallintajärjestelmässä on kolmannen sukupolven modulaarinen infotainment alusta, jonka kerrotaan olevan laskentateholta kymmenen kertaa edeltäjää tehokkaampi.

Audi Q5

10,1-tuumainen kosketusnäyttö kuuluu vakiovarusteisiin. Mittaristo on vakiona perinteinen, mutta rahalla sen voi päivittää 12,3-tuumaiseen Audi virtual cockpit plus -digitaalimittaristoon kolmella vaihtoehtoisella graafisella näkymällä.

Liikennevalotietoja kuljettajalle

Audi connect -palvelut mahdollistavat muun muassa Google Earth -satelliittikuvien ja Amazonin Alexa Skills -sovelluksien hyödyntämisen. Valmistaja lupaa Audi connectin Car2X-turvallisuus- ja mukavuuspalveluiden auttavan esimerkiksi löytämään pysäköintipaikan kadun varrelta. Osassa Euroopan maista järjestelmä osaa myös hyödyntää liikennevalotietoja, jolloin auton nopeuden voi sopeuttaa valojen mukaiseksi.

Audi Q5

Vakiovarusteisiin kuuluu Audi pre sense city -järjestelmä, jolla pyritään ennaltaehkäisemään keulatörmäyksiä ja lieventämään niiden seurauksia. Lisävarusteena autoon on saatavilla muun muassa kääntymisavustin, törmäyksenestoavustin ja autostapoistumisvaroitin.

Televisioteknologiaa takavaloihin

Takavaloihin on tuotu Audin mukaan ensimmäistä kertaa seuraavan sukupolven oled-teknologiaa. Tehokkaat oled-valot mahdollistavat erittäin tasaiset valopinnat. Lisävarusteena saatavilla, kolmeen kuusisegmenttiseen osioon jaetuilla oled-takavaloilla Audin muotoilijat voivat luoda yhdellä valolla erilaisia valokuvioita ja -muotoja.

– Hyvän kontrastin lisäksi digitaalisen oled:n etuja ovat korkea tasalaatuisuus ja minimaaliset välit segmenttien välillä. Jatkossa digitaalinen oled-teknologia tarjoaa valtavasti jatkokehitysmahdollisuuksia, sillä se on paras teknologia erittäin tarkan, monipuolisen ja persoonallisen valosuunnittelun työkaluksi, Audin valoinnovaatioista vastaava tuotekehitysjohtaja Stepan Berlitz toteaa.

Audi Q5

Oled-takavalot on varustettu lisäksi etäisyyden tunnistavalla toiminnolla. Toisen tienkäyttäjän ajaessa alle kahden metrin päähän pysähtyneenä olevan Audi Q5:n perästä, kaikki takavalojen led-segmentit syttyvät. Valokuvio palautuu entiselleen Q5:n lähdettyä liikkeelle. Luonnollisesti oled-takavaloihin kuuluu dynaamiset vilkut. Ajovaloissa ledit ovat vakiovaruste, ja Matrix-ledit lisävaruste.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Markkinat käyntiin dieselin voimin

Aluksi uudistunut Audi Q5 rantautuu Euroopan markkinoille mallinimellä Q5 40 TDI, naapurikateuslukema tarkoittaa kaksilitraista nelisylinteristä dieselmoottoria, joka tuottaa 204 hevosvoiman (150 kW) tehon ja 400 Nm väännön.

Valmistaja mainostaa quattro-nelivetoa jatkuvana, mutta kertoo heti perään normaaleissa olosuhteissa voiman ohjautuvan kokonaan etupyörille. Takapyörille voimaa ohjataan vasta tarvittaessa.

Suomen jälleenmyyjille uudistuneen Q5:n luvataan saapuvan loppuvuodesta. Hinnastot julkistetaan lähiaikoina. Ensi vuoden puolella markkinoille tuodaan myös kaksi lataushybridimallia.

Lähde ja kuvat: Audi

Luetuimmat