11.10.2020

Katoton ja kaksipaikkainen Aston Martin V12 Speedster prototyyppi: tältä se näyttää

Aston Martin V12 Speedster

Viime aikoina uutisissa lähinnä taloudellisten ongelmien, omistajanvaihdosten ja katumaasturin välityksellä näkynyt brittivalmistaja ei ole unohtanut kaksipaikkaisen ja täysin katottoman Aston Martin V12 Speedster -erikoiserän kehittämistä.

Aston Martin julkaisi maaliskuussa hahmotelmakuvia kaksipaikkaisesta V12-moottorisesta speedsteristä, jota tullaan valmistamaan 88 kappaleen erikoiserä. Auton nimi kuuluu varsin yllätyksettömästi Aston Martin V12 Speedster. Nyt valmistaja julkaisi kuvia auton prototyypistä tien päällä.

Aston Martin V12 Speedster

Q by Aston Martin -personointiryhmän tuote on saanut inspiraationsa vuonna 1959 Le Mansin 24 tunnin kisan voittaneesta Aston Martin DBR1:stä ja vuonna 2013 julkaistusta CC100 Speedster -konseptiautosta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hinta alkaa 800 000 dollarin tuntumasta

Aston Martin V12 Speedster pohjautuu DB11:n ja DBS Superleggeran perusrakenteille. Auton 5,2-litraisen V12 -moottorin luvataan tuottavan 700 hevosvoiman huipputehon ja 753 newtonmetrin väännön. ZF:n valmistama kahdeksannopeuksinen automaattivaihteisto on yhteydessä takapyöriin.

Aston Martin V12 Speedster

Parhaillaan katottomalla superautolla pääsee nollasta sataan 3,5 sekunnissa ja huippunopeus ib rajoitettu kolmeensataan kilometriin tunnissa. Painolukemaa ei ole kerrottu, mutta kuljettajakeskeisen superauton kohdalla massan voi olettaa pysyvän maltillisena. Auton hinnan arvioidaan alkavan 800 000 dollarin tuntumasta, eli noin 670 000 eurosta.

Tuotannon oli tarkoitus alkaa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta koronavirus saattaa ulottaa kyntensä myös V12 Speedsterin aikatauluun. Car and Driverin mukaan valmistaja on kertonut valmistuksen alkavan toisella neljänneksellä.

Aston Martin V12 Speedster

Car and Driverin mukaan autoa ei tulla myöskään valmistamaan lainkaan tuulilasillisena versiona, joka tarkoittaa ettei autoa ole mahdollista saada liikennekäyttöiseksi Yhdysvalloissa, toisin kuin Euroopassa – kerrankin näin päin.

Lähteet: Aston Martin, Car and Driver Kuvat: Aston Martin

Luetuimmat