24.8.2017

Kaupunkipyörähaaste Espoossa – EU kieltää Helsingin järjestelmän kopioimisen

Kaupunkipyörä

Espoon kaupunki kertoo valmistelevansa 700 kaupunkipyörän verkostoa. Samalla kaupunkipyörällä ei kuitenkaan pääse Helsingistä Espooseen. Asiasta kertoivat ensimmäisenä Länsiväylä ja Tekniikka & Talous.

Espoon kaupunki on ollut tyytyväinen tämän kesän kaupunkipyöräkokeilun tuloksiin. Yli 900 innokasta espoolaista kaupunkipyöräilijää vakuuttivat päättäjät: Espooseen valmistellaan 700 kaupunkipyörän verkostoa, joka on tarkoitus ottaa käyttöön toukokuussa 2018.

Kaupunki suunnittelee kaupunkipyöriä osaksi Länsimetron liityntäliikennettä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Samaa pyörää ei voi käyttää

Samalla kaupunkipyörällä ei kuitenkaan pääse Helsingistä Espooseen tai takaisin: EU:n kilpailutuslainsäädäntö kieltää Helsingin järjestelmän kopioimisen Espooseen. Espoon kaupunkipyörähanke on kilpailutettava erikseen

– Yhteensopivuus vaatisi, että Espoossa olisi samat asemat ja pyörät kuin Helsingissä. Sellaista ehtoa ei voi kilpailutukseen asettaa. Jos pyörillä halutaan siirtyä Espoon ja Helsingin rajan yli, on asemat pistettävä kaupunkien rajalle, jossa sitten vaihdetaan pyörää, kommentoi Espoon liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg.

Matkakortin on kelvattava

Espoon kaupunkipyörien kilpailutuksen ainoa edellytys on yhteensopivuus HSL:n matkakortin kanssa.

Lehtitietojen mukaan kaupunkipyöristä kilpailee tällä hetkellä kaksi yritystä. Espoon kaupungilta ei kommentoida, onko toinen niistä Helsingin kaupunkipyöräpalvelut tuottava yritys.

Kaupunkipyörien hinta veronmaksajille riippuu kilpailutuksen tuloksen lisäksi myös siitä, otetaanko Espoon kaupunkipyöriin mukaan sponsori. Helsingissä kaupunkipyörissä on Alepa-kauppaketjun logo.

Jos hankinta onnistuu, kilpailutuksen on tarkoitus olla valmis ja kaupunkipyörien Espoon teillä toukokuusta 2018 aina lokakuun syyssateisiin asti.

Lähteet: Länsiväylä, Tekniikka & Talous Kuva: Moottorin arkisto/Lauri Ahtiainen

Luetuimmat