11.5.2021

Käytetyt erikoisuudet – Valtteri Bottaksen AMG

Valtteri Bottaksen AMG – Tori.fi

Valtteri Bottaksen AMG on myynnissä ja hän myös luovuttaa auton henkilökohtaisesti. Tarkemmin kyseessä on yli 500 hevosvoimainen Mercedes-Benz AMG GT S.

Suomalaisen Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottaksen AMG myydään Tori Autot -palvelussa. Ostaja saa kaupan päälle myös hauskan päivän kartingradalla Valtteri Bottaksen kanssa. 

Halukkaiden on syytä toimia ripeästi, sillä Bottaksen Mercedes-Benz AMG GT S on kaupan vain kaksi viikkoa. Moottori kehui kyseistä automallia aina Mille Migliaan asti – tosin ennen mallipäivitystä.

Valtteri Bottaksen AMG takaa – Tori.fi
Valtteri Bottaksen AMG on myynnissä Tori.fi -palvelussa. Sininen Mercedes-Benz AMG GT S on varma katseenvangitsija kuljettajasta riippumatta.

Myynnillä Bottas haluaa nostaa esiin Lahden Pippon kartingrataa, jossa hänen ensimmäinen kosketus autourheiluun tapahtui 6-vuotiaana. Tuon radan toiminnan jatko oli pitkään vaakalaudalla, kun aluetta kaavailtiin yritystonteiksi. 

Lahden kaupunki on nyt sitoutunut jatkamaan alueen vuokraamista, mikäli moottorirataa kehitetään merkittävästi. Yksi kehittämisprojektin rahoittajista on juurikin Bottas.

– Lähes kaikkien formulakuskien ura on lähtenyt kartingista, myös minun. Kaikki alkoi Pippon kartingradalta, kun pääsin kokeilemaan 6-vuotiaana ensi kertaa mikroautoa. Rataan liittyy todella monta hienoa muistoa ja hetkeä lapsuudestani. Siksi haluan auttaa säilyttämään radan junioriurheilijoiden käytössä. Lahden seudun kartingtoiminnassa on tällä hetkellä mukana yli 10 000 harrastajaa. Ehkä tulevia autourheilutähtiä, kertoo Bottas.

Valtteri Bottaksen AMG keskikonsoli – Tori.fi
Sisätiloissa on sulavia linjoja jopa lähes saksalaisittain epätyypillisesti.

Lahdessa sijaitsevan Pippon radan nimi vaihdettiin lokakuussa 2020 Valtteri Bottas Raceparkiksi. Nimenmuutos on osa kehittämisprojektia, jolla perinteikästä moottorirataa uudistetaan vetonaulaksi Päijät-Hämeen matkailulle.

Tavoitteena on rakentaa maailman puhtain moottoriurheilukeskus, jonka käyttämä energia tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä mahdollisimman omavaraisesti. Tätä varten energiankulutus on minimoitu ja ajokalusto sähköistetty. Rataprojektikin on jo itsessään mielenkiintoinen seurattava kohde.

Valtteri Bottaksen AMG Etu – Tori.fi
Vuosimallin 2018 Mercedes-Benz AMG-GT S maksoi uutena yli 230 000 euroa ja nyt se on kaupan käytettynä vain 16 000 kilometriä ajettuna.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytetty erikoisuus – Valtteri Bottaksen AMG

Tällä kertaa huomion varastaa kuitenkin Valtteri Bottaksen AMG upealla ulkonäöllään, kattavalla varustelulla ja melkoisilla tehoillaan. Kyseessä on vuosimallin 2018 Mercedes-Benz AMG GT S, joka maksoi uutena yli 230 000 euroa. Mittarilukemaksi on ilmoitettu 16 000 kilometriä.

Valtteri Bottaksen AMG vanne – Tori.fi
AMG-vanteiden koko on akselista riippuen joko 19 tai 20 tuumaa.

Moottorina on AMG:n kahdesti ahdettu noin 4,0-litrainen V8, joka tuottaa 384 kilowattia (522 hv) huipputehoa ja peräti 670 newtonmetriä vääntöä. Tämän avulla kiihtyvyys paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen sujuu 3,8 sekunnissa ja huippunopeuskin on yli 300 kilometriä tunnissa. 

Auton väri on metallinhohtoinen sininen (Brilliant Blue Metallic). Näyttävät AMG-vanteet tarjoillaan sekarengastuksella, sillä edessä vannekoko on 19 tuumaa ja takana 20 tuumaa.

Valtteri Bottaksen AMG ohjaamo – Tori.fi
Sisätilat ovat monien materiaalien summa, mutta ilme on hyvin tumma ja vakava.

Sisätilat ovat erittäin tummanpuhuvat ja sieltä löytyy yhdistelmä kangasta, keinonahkaa ja mikrokuitua. Varustelusta voidaan mainita esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin sekä äänentoistojärjestelmä. 

Valtteri Bottaksen AMG Bottas – Tori.fi
Bottas luovuttaa auton henkilökohtaisesti ostajalle ja lupailee myös mahdolisuutta kartingin kokeiluun. Kukahan mahtaa olla radan nopein.

Auton luvataan olevan upeassa kunnossa ja kukapa ei Bottakseen luottaisi. 

– Mersuni laitetaan timanttikuntoon, ja luovutan sen henkilökohtaisesti ostajalle. Pakettiin kuuluu myös karting-kokemus kanssani ja huoltokirjan rivejä, joihin liittyy hauskoja tarinoita, lupaa Bottas.

Teksti: Henri Posa, Kuvat ja lähde: tori.fi 

Luetuimmat