15.10.2023

Kirjaimellisesti luksuslinnoitus: DS 7 Vauban on panssaroitu ranskalainen premiumcrossover Ranskan presidentin virka-auton inspiroimana

DS 7 Elysée'stä inspiroitunut panssaroitu DS 7 tulee kuluttajien saataville rajoitetusti ensi keväästä lähtien. Pistoolisuojaus ei juuri häiritse premiumauton tyyliä.

Katumaasturibuumi näkyy nyt jo valtionpäämiehiä myöten. Maailman huomattavimmista johtajista Ranskan presidentin virka-auto kiinnittää erityistä huomiota, sillä perinteinen sedan-malli on saanut kokonaan väistyä DS 7 Élysée'n, Ranskan tasavallan nykyisen ykkösauton, tieltä. Istuva presidentti Emmanuel Macron vastaanotti nyt käytössä olevan Élysée'n viime vuonna, ja auto on käytössä mitä juhlallisemmissakin tilaisuuksissa.

DS 7 Elysée viittaa nimenä koko presidentin hallintoon, mutta autona eli konkreettisena esineenä varmasti myös Élysée-palatsiin, presidentin virkapalatsiin aivan Pariisin keskustan ytimessä.

DS 7 Vauban puolestaan on samalla tavalla kuvainnollinen linnoitus pyörien päällä. Vauban on nimittäin ympäri Ranskan rajaseutuja 1600-luvun lopulla rakennettu linnoitusjärjestelmä, jonka suunnitteli kuuluisa sotilasarkkitehti Markiisi de Vauban kuningas Ludwig XIV:n hallinnon alla. Se on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Vaubanin linnoituksista on saatu aikoinaan merkittäviä ja suoria vaikutteita myös Suomenlinnan sekä Hämeen linnan uloimpien osien suunnitteluun.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pariisin viimeisintä VPAM 4 -muotia

DS Automobiles valmistaa DS 7 Vaubanin yhdessä WELP Groupin kanssa, sillä sama kaksikko yhdessä Ranskan turvallisuuspalvelun kanssa vastasi myös DS 7 Élysée'stä. DS 7 Vaubanit tullaan valmistamaan Ranskan Hérimoncourt'ssa, tehtaassa, joka on WELP:in käytössä, ja joka on itse asiassa entinen Stellantis-fasiliteetti. Se sijaitsee alle sadan kilometrin päässä Mulhousesta, jossa DS 7:t normaalisti valmistetaan.

DS 7:n aistikkaiden kuorien sisään on saatu mahdutettua aramidikuiduilla eli niin sanotulla kevlarilla VPAM 4 -turvatasoon oikeuttava suojaus. Eurooppalaisessa VPAM -standardoinnissa 4-taso on toiseksi korkein kevyen suojaustason luokista. Se on mitoitettu Smith & Wessonin .44 Magnumia ja .357 Magnumia vastaan eli pärjää pistooleille.

Vaubaniin tulee saataville muitakin erityisturvavarusteita, kuten automaattinen palontorjuntajärjestelmä, sisäpuhelin, suljettu ilmastointijärjestelmä sekä sireeni. Työskentelyssä ja edustamisessa auttavat lisälukuvalot, useammat USB-liitännät sekä lipun paikat etulokasuojissa. Myöskään personointia ei ole unohdettu, sillä auton ulkoväri sekä verhoilumateriaalit ovat toki asiakkaan päätettävissä.

Teknisesti DS 7 Vauban rakentuu E-Tense 4x4 300 -malliversion ympärille, mikä mallimerkinnästäkin päätellen tarkoittaa 300-hevosvoimaista, nelivetoista lataushybridiä, jonka pitäisi riittää kuljettamaan kevyesti tätä kirjaimellista luksuslinnoitusta tarvittaessa ripeästikin.

Lähde ja kuvat: DS Automobiles Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat