28.1.2022

Kitkat vai nastat? Hakkapeliitta C4 ja CR4 paketti- ja jakeluautoihin

Nokian Renkaat – Hakkapeliitta C4

Ostaja valitsee kitkojen ja nastojen väliltä. Hakkapeliitta C4 & CR4 lupailevat talvipitoa, ajomukavuutta ja kestävyyttä paketti- ja jakeluautoihin.

Nokian Renkaiden uudet paketti- ja jakeluautorenkaat helpottavat ammattilaisten arkea ja tuovat mielenrauhaa vaikkapa matkailuautoilijalle. Tarjolla on vaihtoehto nastakannasta riippumatta. Hakkapeliitta C4 ja CR4 edustavat pohjoisten olosuhteiden talvirenkaita hieman henkilöautoa raskaampaan kalustoon.

Uuden Hakkapeliitta C4 -nastarenkaan kokovalikoima soveltuu kattavasti nykyaikaisiin jakelu- ja pakettiautomalleihin. Tarjolla on markkinoiden laajin 20 tuotteen valikoima aina 15-tuumaisesta renkaasta 18-tuumaan saakka.

Vastaavasti pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu kitkarengas Hakkapeliitta CR4 kattaa useat modernit pakettiautomallit matkailuautoja unohtamatta. Koot vaihtelevat 15-17-tuuman välillä.

Kestävyyttä lisätään Nokian Renkaiden ainutlaatuisella iskuja ja viiltoja torjuvalla Aramid Sidewall -teknologialla, joka tarkoittaa käytännössä aramidikuituvahvistettua renkaan sivuseinämää. Uutuudet ovat saatavilla rengasliikkeissä syksyllä 2022.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hakkapeliitta C4

Nastoilla ratkaisu kirjoitetaan muotoon Hakkapeliitta C4 ja se keskittyy erityisesti pitoon jäisillä pinnoilla. Kuviopalojen eri muotoisten ja syvyisten lamellien kerrotaan auttavan talvipitoa.

Renkaassa on ruostumattomasta teräksestä valmistettuja nelikulmanastoja ja näitä on keskimäärin 10 prosenttia edeltäjää enemmän. Tämän ansiosta valmistaja kertoo kiihtyvyyden parantuneen 3 prosenttia ja jarrutusmatkan 7 prosenttia jäisellä pinnalla.

– Raskaissa pakettiautoissa erityisesti sivuttaispidon maksimointi on tärkeää, jotta suorituskykyinen auto olisi hallittavissa yllättävissä väistötilanteissa ja jarrutuksissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta pitää vahvasti ja kestää kilometrien karttuessa. Se todellakin tuo ruostumatonta pitoa, vakuuttaa Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Mikko Liukkula.

Nokian Renkaat – Hakkapeliitta CR4

Hakkapeliitta CR4

Kuten olemme jo muusta mallistosta tottuneet, tarkoittaa R Nokian Renkaiden yhteydessä nastatonta talvirengasta. Paketti- ja jakeluautojen tapauksessa kirjoitusasu on Hakkapeliitta CR4.

Tämä pohjoismainen kitkarengas on valmistajansa mukaan sellaisen kuljettajan valinta, joka haluaa edetä turvallisesti ja mukavasti kaupungin ahtailla kaduilla sekä viilettää kepeästi maaseudun auraamattomilla sorateillä.

MultiTouch-pintamallin särmikkäät kuviopalat ja tiheä lamellointi parantavat käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Se ei ole syntynyt aivan itsestään.

– Uusi MultiTouch -pintamalli on tietokonemallinnuksen ja miljoonien testikilometrien mestariteos, minkä ansiosta Hakkapeliitta CR4 sopeutuu pohjoisen talven äkillisiin muutoksiin. Isot särmikkäät kuviopalat ovat tiheästi lamelloitu, minkä kuljettaja havaitsee entisestään parantuneina pito-ominaisuuksina niin kiihdytyksessä jäisellä ajouralla kuin vauhdikkaassa kaarreajossa lumen tuprutessa. Lisäsärmät varmistavat kiitettävän sivuttais- ja pitkittäispidon, kertoo Liukkula.

Yhä vaihtelevammat talvet vaikuttavat siihen, että suuri osa talviautoilusta tehdään sulalla asvalttitiellä. Siksi sohjo- ja vesiliirron torjuminen on tärkeä ominaisuus, jota haetaan isommilla urilla.

Kovaan ja vaihtelevaan pakettiautokäyttöön suunnitellun Hakkapeliitta CR4 -kitkarengassekoituksen luvataan toimivan turvallisesti laajalla lämpötila-alueella. Myös vierintävastusta on onnistuttu alentemaan merkittävästi, joka näkyy loppukäyttäjälle pienempänä polttoaineenkulutuksena.

Teksti: Henri Posa, kuvat ja lähde: Nokian Renkaat

Luetuimmat