26.11.2017

Kolmikko kaatuilee taas – The Grand Tourin uusi kausi alkaa 8.12.

The Grand Tourin uusi kausi

Top Gearilla maailmanmaineeseen loikannut trio Clarkson-Hammond-May nähdään pian jälleen oman sarjansa parissa.

Paljon on tapahtunut tähän mennessä, mutta kerran vielä kertauksena: kun brittiläisestä Top Gear -autoviihdeshowsta tutut Jeremy ClarksonRichard Hammond ja James May lähtivät omalle tielleen Clarksonin potkujen takia, perustivat pojat oman versionsa viihteellisestä auto-ohjelmasta verkkokauppayhtiö Amazonin siipien alle.

Viime vuonna Amazon Prime -palvelussa nähtiinkin kokoelma Top Gearin tason paikoin ylittävää ja usein alittavaa sarjaa nimeltä The Grand Tour. Rahalla ei saa onnea, mutta upeaa kuvatyöskentelyä kylläkin. Jaksot ja niiden segmentit olivat usein melkoista vuoristorataa. Monet muistavat varmasti myös The Grand Tourin ensimmäisen kauden joulujakson, joka kuvattiin Suomen Lapissa.

Sarja koostui useista jännittävistä ratkaisuista, kuten maailmaa kiertävästä suuresta teltasta, joka toimi samalla reissustudiona eri paikoissa nauhoitetuille yleisöosuuksille. Top Gearin tutut julkkisosiot korvattiin kauhistuksella nimeltä Celebrity Brain Crash, jossa vitsailtiin tunnettujen julkimoiden korostetun väkivaltaisilla kuolintavoilla. Myyttiseksi kohonneen The Stig -testikuljettajan sijaan ratissa nähtiin The American, eli yliampuvan karkeasti ja äärimmäisen epähauskasti sanaileva NASCAR-kuljettaja Mike Skinner.

Nyt The Grand Tour lähestyy kuitenkin toista tuotantokauttaan, joka alkaa 8.12. Amazon Prime -videopalvelussa. Kuvausten yhteydessä on sattunut ja tapahtunut paljon, sillä Richard Hammond pääsi lähes hengestään ajettuaan ulos Rimac Concept One -hypersähköautolla. Tiedetään myös, että The American ei palaa uudelle kaudelle ja uuden testikuljettajan etsimisestä on saatu nippu erilaisia maistiaisvideoita kolmikon tutulla huumorintajulla höystettynä.

Myös kiertävä teltta ja Celebrity Brain Crash ovat saaneet kirvestä uudelle kaudelle lähdettäessä. Celebrity Brain Crashin ensisijainen funktio olikin irvailla BBC:lle, joka saneli tarkasti mitä juontajakolmikko voisi uudessa ohjelmassaan tehdä vanhalla kaavalla ja mitä ei. Nähtäväksi jää miten segmentti korvataan, jos korvataan.

Muuten kakkoskausi vaikuttaisi olevan jälleen viihteellinen kokonaisuus täynnä haasteita, yllytyksiä ja uusimpia superautoja. Rimacin lisäksi eksoottista loistoa tuovat muun muassa superlatiiveihin kuuluva Bugatti Chiron ja räväkkä Honda NSX. Vastapainoksi luvassa on myös elinkaaren ehtoopuolella olevaa autokalustoa sekä jännittävältä vaikuttavia kisahaasteita.

Trailerin biisivalintana on muuten Paul McCartneyn Live and let die samaa nimeä kantavasta Bond-seikkailusta (Elä ja anna toisten kuolla). Lievällä ylitulkinnalla biisin voi ajatella myös olevan kommentti Top Gearin uudelle tiimille, sillä ainakin GQ-lehden haastattelussa The Grand Tourin -kolmikko oli tyytyväinen tilanteesta, jossa katsojalla on entistä enemmän laadukasta autoviihdettä.

The Grand Tourin löytää siis itsenäisyysjuhlien humun jälkeen jälleen Amazon Primestä, jonka typistettyyn meilläkin toimivaan versioon voi suunnata tästä.

Teksti: Aake Kinnunen Kuva: The Grand Tour

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat