28.1.2016

Koska tätä saa? Opel GT -konseptiauto on huikea

Opel GT

Punaiset renkaat ja takaveto? Kyllä kiitos!

Aiemman kiusoittelun jälkeen Opel on paljastanut miltä valmistajan GT-konseptiauto näyttää. Auto esiintyy ensimmäisen kerran virallisesti Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Kaksipaikkainen urheilucoupe on muotoilultaan kurvikas ja pelkistetty, sillä autossa ei ole sivupeilejä tai erillisiä ovenkahvoja. Keulan ja perän ilmeet kertovat varmasti tulevien Opeleiden muotokielestä, mutta mikäli GT päätyy tuotantoon, todennäköisesti auton kyljet saavat tavanomaisemman ilmeen. Yhtiö itse puhuu muotoilukielestään "veistoksellinen taiteilu kohtaa saksalaisen tarkkuuden" -filosofiana, mikä kertoo ainakin siitä, ettei markkinointiosastolta ole kyselty turhia.

Opel GT

Erityisenä muotoiluyksityiskohtana silmille hyppää auton punainen kylkiraita, joka jatkuu aina punaisiin eturenkaisiin saakka. Punaiset renkaat ovat viittaus vuoden 1928 Opel Motoclub 500 -moottoripyörään. Punaisessa kylkiraidassa on myös kosketusalue, jota painamalla ovet saa avattua. Ovet jatkuvat pitkälle eturenkaaseen asti, joten yhdessä nokkelan saranoinnin kanssa ne mahdollistavat suuren oviaukon ilman pitkien ovien tuomia haittoja. Sisustan pitäisi olla tilava ja suurten lasipintojen myötä ilmavan tuntuinen.

Kauniin kuoren alla Opel GT jatkaa alkuperäisen GT:n linjalla. 1,0-litrainen kolmisylinterinen moottori on sukua Adamissa ja Corsassa nähdylle voimanlähteelle, ja se on sijoitettu etuakselin takapuolelle paremman painonjakauman nimissä. Tehoa moottorista saadaan 107 kW eli 145 hevosvoimaa, maksimiväännön ollessa 205 newtonmetriä. Vaihteistona on kuusivaihteinen sekventiaalivaihteisto. Voima kulkee klassiseen tapaan takarenkaille ja taka-akselilla on myös mekaaninen tasauspyörästön lukko. Opel väittää konseptiauton painavan alle 1 000 kilogrammaa, joten 0-100 km/h taittuu alle kahdeksan sekunnin ja huippunopeus on 215 kilometriä tunnissa.

Opel GT

Mikäli Opel ymmärtää tehdä konseptistaan tuotantoauton, toivottavasti he kertovat myös mistä saa punaisia renkaita.

Lähde ja kuvat: Opel

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat