24.9.2021

Land Rover Defenderin Bond-malli myyntiin – No Time To Die

Land Rover Defender V8 Bond Edition

Land Rover kipuaa yhteistyöllä salaisen agentin junaan. Vain 300 kappaletta valmistettava uuden Defenderin Bond-malli juhlistaa No Time To Die -elokuvaa.

No Time To Die -elokuva saa Land Roverilta ansaitsemansa tunnustuksen. Defenderin Bond-malli juhlistaa 007-elokuvasarjan 25:ttä osaa.

Land Rover Defenderin Bond-malli

Tarkemmin kyseessä on Land Rover Defender V8 Bond Edition, jota tullaan valmistamaan hyvin rajattu 300 kappaleen erä. Ostaja saa valita lyhyen (90) ja pitkän (110) akselivälin väliltä. Hintaa on kotimaassakin yli 100 000 puntaa, joten meillä sitä olisi vielä tuntuvasti enemmän.

Ikoninen Defender uudistettiin hyvin kattavasti 2019 ja tässä yhteydessä kaikkia takuulla jännitti isostikin. Huolet haihtuivat pian ja pienen joukon erikoistyökalusta kuoriutui onnistunut suuremman joukon suosikki. Myös Moottorin arvio oli varsin mairitteleva.

Land Rover Defenderin Bond-malli

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Defenderin Bond-malli

Uusi Defenderin Bond-malli pohjautuu V8 Defenderiin, joka myös nimellä P525 AWD tunnetaan, mutta sen erottaa useista pienistä yksityiskohdista. Land Rover lätkäisee lähtökohdaksi "Extended Black Pack" -varustepaketin muun muassa 22-tuumaisin mustin vantein ja sinisin (Xenon Blue) jarrusatuloin. Ulkopuolelta löytyy lisäksi myös tälle mallille varattu "Defender 007" mallimerkintä perästä, "007" kynnyslistat sekä nuo samat kolme numeroa ikonisena logona maahan heijastava valo.

Land Rover Defender V8 Bond Edition

Näiden lisäksi matkaan laitetaan vielä Special Vehicles -osaston logot yhdessä "One of 300" -merkinnän kanssa kauhukahvaan. Näistä jälkimmäinen muistuttaa omistajia kuinka monta vastaavaa yksilöä maailmasta löytyy. Lisävarustelistalta on poimittu ostajien iloksi myös 11,4-tuumainen kosketusnäyttö tietoviihdejärjestelmän hallintaan.

Sen sijaan voimalinja ei ole kaivannut päivitystä. Mallimerkinnän mukainen mekaanisesti ahdettu 5,0-litrainen V8-moottori riittää myös tässä tarkoituksessa sen 386 kilowatin (525 hv) huipputeholla ja 625 newtonmetrin väännöllä. Lyhyempi malli liikahtaa 100 kilometrin tuntinopeuteen 5,2 sekunnissa. Nelivetojärjestelmälle voimaa siirretään 8-pykäläisen automaattivaihteiston kautta.

Land Rover Defender V8 Bond Edition

Ei liene huono arvaus, että näistä jokainen yksilö on myyty ennen kuin lauseen ehtii lukea loppuun. Hintaa on auton kotimaassa useita tuhansia puntia vastaavaa P525 mallia enemmän. Se on silti tuskin ollut ratkaiseva tekijä, mikäli joku tällaisen Suomeen haluaisi.

Teksti: Henri Posa, kuvat ja lähde: Land Rover

Luetuimmat