7.4.2016

Maistiainen: korotettu Audi A4 sai keulilleen kiinnostavan moottorin

Audi A4 allroad

Audin uusi A4 allroad on järkivalinta kaikille heille, joiden harrastukset tai vaikka mökkimatka edellyttävät selviytymistä asvalttiväyliä vaativammilla reiteillä.

Audin uusi A4 allroad on järkivalinta kaikille heille, joiden harrastukset tai vaikka mökkimatka edellyttävät selviytymistä asvalttiväyliä vaativammilla reiteillä. Etenemiskykyä ja vetopitoa tarjoaa nelivedon lisäksi maavara, jota on tavalliseen farmari-Audiin verrattuna 34 milliä enemmän. Ja joillekin se jokin on tavis-Audia näyttävämpi ulkomuoto.

Audi A4 allroad

Joillekin ratkaisevaa voi olla vetokyky, joka on noussut 2 100 kiloon.

Jo koeajon ensikilometreillä Saksassa Münchenin seutuvilla käy selväksi, että uudistunut 252 hevosvoiman kaksilitrainen bensiinimoottori on enemmän kuin riittävän väkevä liikuttamaan Audia. Voimaa ja sitkeyttä riittää niin reippaaseen matka-ajoon moottoritiellä kuin rivakoihin ohituksiinkin. Hieman uudistunut automaattivaihteisto tekee työnsä jouheasti.

Audi A4 allroad

Tällä voimanlähteellä uutuuden keskikulutus on 6,4 litraa sadalla kilometrillä. Vääntöä on tarjolla 370 newtonmetriä laajalla kierrosalueella, joten auto liikkuu vaivattomasti eri nopeuksilla.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat