23.8.2017

Maistiainen muotoilusta: tuleva BMW Z4 esittäytyy konseptina

BMW Z4

BMW esitteli 8-sarjan konseptimallin jälkeen vihjeitä siitä, miltä seuraava Z4-roadster saattaa näyttää.

BMW testaa yleisön reaktioita tuleviin urheilumalleihinsa jälleen kerran klassikkoautojen loisteen yhteydessä. Yhdysvaltalaisen Pebble Beachin Concours d'Elegancen yhteydessä baijerilaiset esittelivät seuraavan sukupolven BMW Z4:ää konseptimuodossa, joka edustaa muotoilijoiden mukaan "noin 80 prosenttisesti" valmista automallia.

BMW Z4

– BMW Concept Z4 on puhdasverinen ajokampe. Auton karsiminen pelkkään oleelliseen antaa kuljettajalle mahdollisuuden kokea kaikki ajamisen ilon osa-alueet erinomaisen suorasti. Tämä on täyttä vapautta neljällä renkaalla, ylisti BMW-ryhmän päämuotoilija Adrian van Hooydonk.

BMW Z4

Mittasuhteiden kohdalla BMW on suorittanut varovaista hienosäätöä tuttuun Z-perheen roadster-reseptiin, joten hiukan lyhennetty konepelti ja terävät ylitykset tuovat kuljettajan aiempaa lähemmäs auton keskipistettä. Kiilamainen muoto ja uudet ajovalot sisältävät sukunäön lisäksi myös ripauksen erinomaista Jaguar F-Typeä. Keulan ilmanottoaukot lupailevat tosin liikoja, joten toivottavasti ne löytävät tuotantoversiossa sopuisammat mittasuhteet. Viittauksia löytyy myös BMW Z8:aan ja BMW 328 Mille Miglia -kilpuriin.

Mallissa on myös samaa veistettyä ja valolla leikkivää ulkonäköä kuin hiljattain esitellyssä 8-sarjan konseptimallissa. Z4:n tutut linjakkaat kyljet ovat saaneet entistä voimakkaammat muodot, ikään kuin ne olisivat etummaisten pyöränkaarien ilmanpoistoaukkojen kaivertamat.

Sisustan muotoilussa pääpainona on ollut kuljettajakeskeisyys, jota on tavoiteltu koteloimalla kuljettajan työpiste visuaalisesti ja muotoilullisesti. Ajotehtäviin keskittymistä varten uuden sukupolven mittaristonäytöt kertovat kaiken tarvittavan, eikä unohtaa sovi tuulilasin heijastusnäyttöä. Ohjauslaitteet on ryhmitelty saarekkeisiin pelkistettyä tyyliä varten.

BMW Z4

Automotive Newsin mukaan Toyotan kanssa yhteistyössä kehitetylle automallille harkittiin nimeä Z5, mutta BMW on päätynyt säilyttämään tutun mallinimen. Luvassa on kuitenkin paluu avattavaan kangaskattoon toisen sukupolven Z4:n metallikaton jälkeen. Voimanlähteenä nähdään 4- ja 6-sylinterisiä voimanlähteitä, ladattavan hybridin ja manuaalivaihteiston ollessa mahdollisuuksien rajoissa.

BMW Z4

Kasvaneesta koosta ja massiivisesta muotokielestä huolimatta uuden Z4:n odotetaan olevan edeltäjäänsä kevyempi. Automallin Toyota-version odotetaan puolestaan kantavan ikonista Supra-mallinimeä.

Lähde: BMW, Automotive News Kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat