2.10.2017

Matka: sisustus on osa elämystä merellä

Keveys ja leikkisyys valtaavat Viking Linen uuden aluksen.

Merimatka on tapa päästä perille, mutta myös paljon muutakin: herkuttelua, shoppailua, illanviettoa ja rentoutumista. Onnistunut merimatka on yhdellä sanalla kuvattuna elämys.

Merkittävä tekijä elämyksen takaamisessa on laivan sisustus. Jos sisustus aiheuttaa matkailijassa wau-fiiliksen ja edesauttaa viihtymistä merimatkalla, ovat sisustuksen suunnittelijat onnistuneet. Haasteita riittää, sillä laivat ovat sokkeloisia, kaiken aikaa liikenteessä seilaavia kelluvia elämyskeitaita, joten tulee kestää kovaa kulutusta. Ja yhtälöön voi vielä lisätä sen, että me matkailijat olemme vuosi vuodelta yhä vaativampia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Skandinaavista otetta

Viking Line kertoi vastikään, että se on tuoreuttanut punaisten laivojen buffetravintoloiden ilmettä, jossa valtteina ovat Pohjoismainen makumaailma, puhtaus ja luonnollisuus. Apuna laivayhtiöllä on ollut Ruotsin kokkimaajoukkue.

Nyt ovat vuorossa sisustuksen uudet tuulet.

Viking Line on nimittäin tilannut uuden matkustaja-aluksen, joka alkaa vuonna 2020 kyntämään merta Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Oheiset havainnekuvat tulevan aluksen sisustusratkaisuista näyttävät mitä on odotettavissa.

Uuden aluksen sisustaa maineikas Koncept Stockholm -arkkitehtitoimisto. Koncept Stockholm on aiemmin sisustanut mm. Haymarket by Scandic -hotellin Tukholmassa.

– Koncept Stockholm erottui joukosta yhdistämällä viehättävästi skandinaavista keveyttä ja leikkisyyttä, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses taustoittaa.

Monenlaisille matkustajille

Suomen ja Ruotsin väliä matkustaa meriteitse hyvin monenlaisia asiakkaita, joilla on myös hyvin erilaisia tarpeita ja toiveita myös sisustuksen suhteen.

Arkkitehtien tulee kyetä luomaan sisustus, joka osaltaan luo houkuttelevaa matkustuselämystä niin risteily- kuin reittimatkustajille, lapsiperheille ja kokousasiakkaille – rahdin kuljetustarpeita unohtamatta.

Matkustajien kansalistausta vaikuttaa sekin. Viking Line pyrkii huomioimaan myös ne ulkomaiset matkailijat, jotka eivät ehkä ole koskaan aiemmin kokeneet upeita meri- ja saaristonäkymiä.

Uusi aluevaltaus

Koncept Stockholmille laivan sisustaminen on uusi haaste, jonka yritys ottaa vastaan ennakkoluulottomasti.

– Tuomme mukanamme kaiken kokemuksemme Pohjoismaissa toteutetuista kiinnostavista ja menestyneistä hotelli-, ravintola-, baari-, kylpylä- ja myymäläprojekteista risteilyalukselle. Designimme avulla haluamme syventää kokemusta matkasta läpi yhden maailman kauneimmista saaristoista, suunnittelutyötä johtava Niclas Makowsky kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2 800 matkustajan jätti

Viking Linen uuden aluksen pituus tulee olemaan 218 metriä ja paino 63 000 tonnia. Tilaa aluksella on 2 800 matkustajalle.

Alus rakennetaan Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:n telakalla Kiinassa yhteistyöprojektina, johon osallistuu useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia.

Kuva ja lähde: Viking Line