11.4.2020

Toiveisiin on vastattu: matkailuajoneuvoille luvassa uusia matkaparkkeja

Adria Matrix

Harrastajien toiveissa ovat olleet turvalliset matkaparkit, joiden sijainti olisi keskeinen hyvien palveluiden ja pääväylien läheisyydessä.

Matkailuauto ja -vaunualan yritys Best-Caravanin teettämä kysely karavaanarikansalle toi esiin selkeän toiveen. Matkailuajoneuvoilla liikkuvat toivovat Suomeen turvallisia ja luvallisia matkaparkkeja. Auvoista olisi myös, jos matkaparkin voi varata etukäteen ja jos matkaparkkien sijainti olisi keskeinen hyvien palveluiden ja pääväylien läheisyydessä.

Matkaparkkien konseptia, rakentamista ja varten perustetun Best-Caravanin sisaryhtiö BestPark Oy:n liiketoimintajohtaja Matti Korkiakoski arvioi, että idea kantaa.

– Matkaparkkikonseptin puuttuminen Suomesta on aiheuttanut sen, että autolla matkailevat menevät joko leirintäalueille tai puskaparkkeihin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Keskeistä hyvä sijainti

Korkiakosken mukaan moni ulkomailta tuleva on kokenut epävarmuutta siitä, että onko heille tarjolla turvallisia ja luvallisia paikkoja yöpyä ja kiertänyt tästä syystä varsinkin eteläisemmän Suomen ja kaupungit.

– Kun uusia matkaparkkeja avataan keskeisille sijainneille, houkutellaan myös uusia harrastajia mukaan, Korkiakoski uskoo.

Taustalla on kesällä 2019 tehty Suomen leirintämatkailun tulo- ja työllisyysvaikutukset -seurantatutkimus. Sen mukaan matkaparkeille on kovasti kysyntää, sillä matka-ajat ovat pidentyneet, rahankäyttö lisääntynyt ja sesonki laajentunut kesäkuukausista pitkälle kevääseen ja syksyyn. Harrastajamäärien kohentuessa leirintäalueiden tarjonta ja kapasiteetti on lievästi vähentynyt.

50 matkaparkkia vuonna 2024

BestPark Oy:n tavoitteena rakentaa 50 uutta matkaparkkia vuoteen 2024 mennessä ympäri Suomea – ja niitä on tarkoitus perustaa myös ulkomaille. Ensimmäiset matkaparkit on määrä avata jo tulevana kesäkautena.

Matkaparkit tarkoittavat matkailuajoneuvossa majoittuvan peruspalveluita sekä mahdollisuutta yöpymiseen yhdestä yöstä viikkoon. Suunnitteilla on myös verkkopalvelu, jonka kautta leirintäpaikka voidaan varata ja maksaa etukäteen.

Suunnitellut matkaparkit ovat BestPark Oy:n mukaan aidattuja ja kameravalvottuja. Vesi- ja jätehuolto sekä sähkönkäyttömahdollisuus ovat niin ikään tarjolla kaikissa parkeissa.

Teksti: Moottori Kuva: Moottorin arkisto Lähde: Best-Caravan Oy

Luetuimmat