3.5.2018

Matkailuajoneuvokauppa kohenee – myydyimmät merkit ovat Adria ja Hobby

Lahti Caravan 2016

Matkailuautokauppa vetää, mutta matkailuvaunujen myynnissä edellisvuoden tasoa ei ole tavoitettu.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n kokoamien tilastojen mukaan huhtikuu oli matkailuajoneuvokaupassa hieman kahtiajakoinen.

Matkailuautojen myynti on selvällä kasvu-uralla. Myynti on lähes 22 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Sen sijaan matkailuvaunujen myynti ei ole ylittänyt vielä edellisen vuoden tasoa, vaikka koheni maaliskuuhun verrattuna.

Lahti Caravan 2016_Kabe Royal

Yhteensä matkailuajoneuvokauppa on ensirekisteröintien perusteella edelleen noin kahdeksan prosenttia edellisvuotta edellä. Myytyinä ajoneuvoina ilmoitettuna kasvua kirjattiin 44 kappaleen verran.

Kaikkiaan uusia ajoneuvoja rekisteröitiin huhtikuussa yhteensä 212.  Tehtaiden toimituskapasiteettien erojen kerrotaan näkyvän selvästi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Paras neljään vuoteen

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 139 kappaletta. Myyntimäärä on paras viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana. Kasvua kertyi edelliseen vuoteen 17 ajoneuvon verran. Prosenteissa ilmoitettuna kasvua kertyi 14.

Caravan 2017_Bürstner

Slovenialainen Adria jakaa saksalaisen Hobbyn kanssa matkailuautojen myynnin paalupaikan. Saksalainen Bürstner on kolmanneksi eniten myyty matkailuauto.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista nousi huhtikuun myynnistä peräti 38 prosenttiin.

Osa mallistosta on myyty loppuun

Matkailuvaunuja merkittiin huhtikuussa rekisteriin peräti 31 kappaletta enemmän kuin maaliskuussa, kokonaismyynnin ollessa 73 yksilön suuruinen.

Caravan 2017_Kabe

Alkuvuoden myynnin lasku tasaantui, mutta on vielä 15 % miinuksella. Erityisesti vaunujen osalta tiettyjen merkkien toimitusajat ovat pitkät tai mallisto on jopa loppuunmyyty mallivuoden 2018 osalta.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Luetuimmat