20.2.2023

Mercedes alensi EQE SUV:n hintoja useilla tonneilla – myös jo auton tilanneet hyötyvät hintamuutoksesta

Mercedes-AMG EQE SUV Mercedes-EQ Mercedes-Benz sähköauto katumaasturi

Mercedes-Benzin EQE SUV -mallin hinnat laskivat noin neljä prosenttia. Hintamuutos vaikuttaa myös niiden asiakkaiden autoihin, jotka ovat tilanneet auton ennen hinnastopäivitystä.

Mercedes-Benz EQE SUV -automallia on tähän saakka myyty ennakkohinnoilla. Mercedes-Benz EQE SUV -auton hinnasto kuitenkin vahvistui 16. helmikuuta – ja se muuttui aiemmin julistetuista ennakkohinnoista, auton hankkijan kannalta edullisempaan suuntaan. Koko automallin hinnasto meni kauttaaltaan uusiksi ja hintavaikutus EQE SUV:n hinnoissa on useita tuhansia euroja. Mallista riippuen EQE SUV:n hinta laski noin neljä prosenttia eli 4 090–5 450 euroa.

Mercedes-Benzin maahantuoja Veho kertoo, että yhtään autoa ei ole vielä luovutettu asiakkaille, joten olemassa olevat asiakastilaukset myös päivitetään uudella alemmalla hinnalla. Näin myös jo autonsa tilanneet asiakkaat hyötyvät uusista hinnoista täysimääräisesti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auto on jo nähty Suomessa

Mercedes-Benz EQE SUV on Mercedes-Benzin EVA 2.0 -täyssähköautojen perusrakenteelle suunniteltu neljäs korimalli, josta tulee myyntiin myös AMG-versio. Auto on jo käväissyt aiemmin Suomessa ja Moottorin toimitus tutustui siihen ensimmäistä kertaa Pariisin autonäyttelyssä viime syksynä.

Mercedes EQE SUV -mallit perustuvat vastaaviin EQE sedan -malleihin. EQE SUV -mallien pituus on 486 senttimetriä, joka on kahdeksan senttimetriä vähemmän kuin EQE sedanin kokonaispituus. Autojen pituusero syntyy korin takaosan muotoilusta. Suurin ero mitoissa on kuitenkin korin korkeudessa, joka SUV-mallissa on 169 senttiä eli 18 senttimetriä enemmän kuin sedan-mallissa. SUV-malli on peilien kanssa neljä senttimetriä sedan-mallia leveämpi. SUV:n akseliväli 303 senttimetriä on puolestaan 9 senttiä lyhyempi kuin sedanissa.

Auton korkeutta voi muuttaa 30 millimetriä lisävarusteisen ilmajousituksen avulla. EQE SUV:n lisävarusteinen nelipyöräohjaus tuo myös mahdollisuuden valita jopa 10 asteen kääntökulman takapyörille, jolloin kääntösäde supistuu kompaktin henkilöauton tasolle. Leveämpien takarenkaiden vuoksi AMG-mallissa suurin kääntökulma on yhdeksän astetta.

Suurin suosio nelivetomallistolla

Suomen maahantuoja ennakoi, että myyntimallistossa suurimman suosion saavat nelivetoiset mallit. 4MATIC-nelivetomalleissa Torque Shift -toiminto jakaa moottorien tuottaman voiman portaattomasti taka- ja etuakselin sähkömoottoreiden välille. Lähtökohtaisesti kaikissa 4MATIC-malliessa takamoottori on tehokkaampi, jolla saadaan aikaan takavetopainotteisen kiinteän vetosuhteen kaltainen ajokäytös. Nelivetomallit on varustettu toimintamatkaa lisäävällä kytkimellä, joka tasaisessa ajossa irrottaa etummaisen moottorin voimansiirrosta. Järjestelmä mahdollistaa etumoottorin pysäyttämisen, jolloin energiaa kuluu vain takimmaisen voimanlähteen tarpeisiin.

Ensimmäisessä vaiheessa ensi kesänä toimituksiin tulevat EQE 350 4MATIC SUV, EQE 500 4MATIC SUV, EQE AMG 43 4MATIC SUV ja takavetoinen EQE 300 SUV. Seuraavassa vaiheessa, arviolta kesäkuun aikana, Mercedes julkaisee AMG 53 4MATIC+ -version hinnan. Niiden toimitukset alkavat vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Malliston edullisin malli on takavetoinen EQE 300 SUV, jonka hinta on 87 300 euroa. Mercedes EQE 350 4MATIC SUV maksaa puolestaan perusvarustein uuden hinnastoin mukaisesti 93 300 euroa. EQE 500 4MATIC SUV -mallin hinta on nyt 99 900 euroa ja EQE AMG 43 4MATIC SUV -mallin hinta 123 900 euroa.

Lisävarusteena 22 kilowatin sisäinen laturi

EQE SUV -mallin vakiovarustetaso noudattelee EQE sedanin varustusta. Varusteiltaan Suomessa myytävät EQE SUV -mallit ovat runsaammin varusteltuja kuin Keski-Euroopassa myynnissä olevat EQE SUV -mallit. Suomessa malliston vakiovarusteisiin kuuluvat myös mm. kookkaampi OLED-tekniikalla toteutettu 12,8 tuuman keskinäyttö, Distronic-etäisyysvakionopeudensäätimen sisältävä avustinpaketti, adaptiivinen kaukovaloavustin, matkapuhelimen langaton lataus ja ulosnousevat ovenkahvat. Muita vakiovarusteita ovat muun muassa LED High Performance- ajovalot, 11 kilowatin sisäinen laturi ja 170 kilowatin DC-pikalatausliitäntä sekä Electric Art- sisätilapaketti.

Mercedes-AMG EQE SUV Mercedes-EQ Mercedes-Benz sähköauto katumaasturi

Ripeämpää asiointilatausta varten vakion 11 kilowatin lataustehon rinnalle on lisävarusteena saatavissa myös 22 kilowatin sisäinen laturi AC-lataukseen.

Nopeaa lataustapahtumaa tukee autoissa oleva akuston lämmönhallinta, esimerkiksi talvella pikalatauspisteelle navigoitaessa auto esilämmittää akuston latausta varten. EQE SUV on latautuu optimaalisissa olosuhteissa suurteholatauspisteellä 10 prosentista 80 prosenttiin vain hieman yli puolen tunnin aikana.

Lähde: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat