20.7.2019

Moottori keskelle ja menoksi: uusi Chevrolet Corvette Stingray hylkää perinteet

Chevrolet Corvette Stingray 2020

USA:n ikioma kansan urheiluauto, Chevrolet Corvette, siirtyy C8-mallipolveen isoin uudistuksin.

Jos huhua toistaa vuosikymmenet, saattaa se joskus muuttua todeksi. Uusi Chevrolet Corvette Stingray on vihdoin keskimoottorinen tulkinta amerikkalaisesta kansan urheiluautosta.

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Chevroletin insinöörien mukaan etumoottorisen takavetorakenteen rajat tulivat eteen jo jokin aika sitten C6-mallipolven kohdalla. Ennen keskimoottori-Corvettea nähtiin vielä C7-sukupolvi, jonka ZR1-tehoversio vei konseptin äärimmilleen.

Nyt esitelty C8-mallipolven Chevrolet Corvette palauttaa myyntiin Stingray-mallinimen. Samalla uutuus lyö pöytään mykistyttävät suoritusarvot jo malliston perusversiossa. Keskelle autoa sijoitettu LT2-moottori on edelleen 6,2-litrainen vapaasti hengittävä V8, joka perustuu kaksiventtiilitekniikkaan. Tehopakoputkiston kanssa voimanlähteen suoritusarvot ovat 495 hevosvoimaa kierrosluvulla 6 450 r/min ja 637 newtonmetriä kierrosluvulla 5 150 r/min.

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Vaihteistona on uusi M1L-automaatti, joka perustuu kahdeksanvaihteiseen kaksoiskytkinrakenteeseen. Chevroletin mukaan vaihteisto oli koko projektin käännekohta keskimoottorirakenteen toteuttamiseksi. 2020 Stingrayn kuivapaino on 1 530 kilogrammaa. 0–100 km/h taittuu parhaimmillaan alle kolmen sekunnin, mikä on melkoinen suorituskyky autolta, jonka hinnat alkaen on Yhdysvalloissa alle 60 000 dollaria (n. 54 000 euroa).

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Erittäin matala painopiste ja taitava paketointi tarkoittanee, että manuaalivaihteista versiota ei tulla näkemään. Chevroletin mukaan oikeanpuoleinen ohjaus on kuitenkin mahdollinen heti alusta alkaen. Tavaratilaa on 357 litraa, kiitos edessä ja takana sijaitsevien tavaratilojen. Kääntöympyrä on 11,5 metriä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että magneettisesti säädettävillä iskunvaimentimilla varustettuna kääntöympyrä pienenee 11,1 metriin tasamaalla, sillä iskunvaimennus tarkkailee renkaiden mahtumista pyöränkaariin.

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Uuden Chevrolet Corvette Stingrayn pituus on 4,63 metriä, leveys 1,93 metriä ja korkeus 1,23 metriä. Akseliväli on 2 722 mm. Keskimoottorirakenteesta johtuen Corveten ulkomuoto herättää vertauksia aina Honda NSX:stä Alfa Romeo 4C:hen, mutta sukunäköäkin löytyy niin aiempiin Corvetteihin kuin nykyiseen Camaroon.

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Sisällä sukunäkö jatkuu, sillä digitaalinen kitsch on edelleen Corveten sisämuotoilun tyylisuuntana. Uutta on valtaisa nappijono, josta on muodostettu eräänlainen muuri kuljettajan ja apukuljettajan välille. Toinen huomiota herättävä yksityiskohta on lähes neliskulmainen ohjauspyörä. Muuten matkustamossa uskotaan minimalismiin ja diginäyttöihin.

Lähde ja kuvat: Chevrolet

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat