19.11.2020

MotoGP-luokassa taas suomalaisväriä – Mika Kallio tositoimiin Portimaon päätöskisassa

MotoGP Mika Kallio MotoGP-luokassa taas suomalaisväriä Portugali Portimao

Mika Kallio sai pikahälytyksen Portugalin GP -kisaan, kun Red Bull KTM Tech 3 -tallin kuljettaja Iker Lecuona ei voi osallistua kisaan positiivisen koronatestituloksen takia.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjassa ovat tällä kaudella pitäneet suomalaisvärejä korkealla Aki Ajo tiimeineen Moto2- ja Moto3-luokissa sekä Niki Tuuli, joka ajoi sähkömoottoripyörien MotoE-sarjaa niinikään Aki Ajon johtamassa Ajo MotoE -tiimissä. MotoGP-luokassa suomalaisväriä ei kisoissa ole nähty, sillä KTM:n tehdastiimin Mika Kallion roolina on ollut toimia testikuljettajana.

Kauden päättävään Portugalin GP -kisaan Kallio sai pikahälytyksen, kun KTM-kuljettaja Iker Lecuona antoi positiivisen koronanäytteen, eikä siksi voi osallistua kisaan. Lecuona on kilpaillut tämän kauden Red Bull KTM Tech 3 -tiimissä, joka on KTM:n satelliittitiimi. Kalliolle hyppy tehdastiimin testikuljettajan paikalta satelliittitiimin kisakuskiksi on suuri, joskin kilpailuun lähdetään luonnollisesti positiivisin tunnelmin.

MotoGP Mika Kallio MotoGP-luokassa taas suomalaisväriä Portugali Portimao

Kallio osallistui MotoGP-kisoihin viimeksi kauden 2019 loppupuoliskolla, jolloin hän korvasi KTM-tehdastiimissä Johann Zarcon, joka jätti tiimin kesken kauden.
– Ei ole helppo tilanne tiimille ja Lecuonalle. Olen pahoillani siitä, että hän joutuu jättämään kisan väliin. En ole testannut kovin paljoa tänä vuonna, ja onkin mielenkiintoista nähdä mihin oma vauhti riittää ja miten opin uuden radan niksit, aprikoi Kallio.

Portimaon rata Portugalissa ei kuulu MotoGP-sarjan vakioratoihin, vaan se tuli koronan aiheuttamien kalenterimuutosten jälkeen mukaan, kun loppukausi päätettiin ajaa pelkästään eurooppalaisilla radoilla. Siksi rata on uusi käytännössä kaikille MotoGP-sarjan kuljettajille, tai he eivät ole aikaisemmin päässeet ajamaan siellä ainakaan MotoGP-sarjan kalustolla.

MotoGP Mika Kallio MotoGP-luokassa taas suomalaisväriä Portugali Portimao

Kallio tuntee Tech 3 -tiimin pitkältä ajalta, mutta kilpailumielessä tiimi on kuitenkin uusi tuttavuus suomalaiselle. Onneksi sentään kilpailukalustona on tuttu KTM:n MotoGP-pyörä, jota Kallio on ollut kehittämässä projektin alusta lähtien.
– Päätöskisassa on aina erityinen tunnelma. Vaikka emme olekaan tarkkoja tavoitteita asettaneet yksittäisen kisan tulokselle, niin uskon kisamoodin löytyvän heti kun kypärä pannaan päähän ja punaiset valot sammuvat. Luvassa on mielenkiintoinen viikonloppu, päättää Kallio.

MotoGP-kauden 2020 päättävä Portugalin GP ajetaan 20.-22. marraskuuta Algarven kansainvälisellä moottoriradalla, joka tunnetaan myös Portimaon moottoriradan nimellä.

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat