17.7.2016

MotoGP-osakilpailu Suomeen KymiRingille vuonna 2018!

MotoGP-osakilpailu Suomeen KymiRingille vuonna 2018!

Rakenteilla oleva KymiRing valmistautuu isännöimään MotoGP-osakilpailua jo 2018, mutta sarja saadaan suomalaisfanien riemuksi viimeistään 2019.

Viikonloppu toi tullessaan hyviä uutisia suomalaisille ratamoottoripyöräilyn faneille, sillä parhaillaan rakenteilla oleva KymiRing aikoo isännöidä MotoGP-osakilpailun mahdollisesti jo vuonna 2018, viimeistään 2019.

– Tarkoitus on saada MotoGP:n Suomen osakilpailu järjestettyä jo kahden vuoden kuluttua, mutta viimeistään se tulee tapahtumaan vuonna 2019. Tämän eteen on vuosia tehty työtä ja nyt vihdoin kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja sopimus saatiin allekirjoitettua. Sekä [sarjan promoottori] Dorna että kansainvälinen moottoriliitto FIM ovat erittäin tyytyväisiä siihen, että MM-sarja tekee paluun Suomeen. Tämä oli työvoitto kaikille osapuolille, Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala iloitsee.

TV-katsojia MotoGP:llä on vuositasolla yli 270 miljoonaa ja paikan päälle kilpailut vetävät jopa satojatuhansia moottoripyöräilyfaneja. Osakilpailu tuo moottoriurheilun lisäksi nostetta myös alueen matkailuun.

– Kyllä tämä tulee suoraan vaikuttamaan Kouvolan ja Lahden alueen matkailutoimintaan sekä Suomen kansainväliseen PR-arvoon, sen verran isosta jutusta nyt puhutaan, Nevala jatkaa.

Rakenteilla oleva KymiRing pyrkii kansainvälisen tason ajokoulutus-, liikenneturvallisuus- ja moottoriurheilukeskukseksi. Moottoriurheilulle on tarjolla noin 4,5 kilometrinen rata, jonka yhteyteen kuuluu myös rallicrossrata. Lisäksi alueelle on tulossa myös karting-, motocross-, speedway- ja enduroradat. Rata on saanut kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:in korkeimman Grade A -luokituksen ja kansainvälinen autoliitto FIA on puolestaan antanut radalle toiseksi korkeimman Grade 2 -luokituksen. Tietyin täydennyksin rata on mahdollista korottaa tulevaisuudessa Formula 1 -tasoiseksi Grade 1 -radaksi.

Radan lisäksi alueelle tulee joukko tukitoimintoja, kuten hotelli, yrityspuisto, toimintatiloja sekä luonnollisesti varikkoalue ja palvelukeskus.

Kymi Ring Oy:n perustajaosakkaina ovat AKK Sports Oy, Suomen Moottoriliitto ry, A-Ahlström Oy ja Iitin kunta.

Lähde: Moottoriurheilu.tv Kuva: Yamaha Movistar

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat