16.1.2024

MP24-moottoripyörämessut tarjoaa paljon muutakin kuin uusia moottoripyöriä

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävillä MP24-messuilla on tarjolla mm. rakenneltujen pyörien Petrol Circus Custom Bike Show, nuorten rakentajien MP Jonnela -alue sekä Tie Vie -matkailualue.

MP24-moottoripyörämessut tarjoaa taas herkkua motoristeille. Edustettuina MP-messuilla ovat kaikki tärkeimmät ja suurimmat moottoripyörämerkit uutuusmalleineen. Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeita rakennettuja moottoripyöriä ja uusi MP Jonnela -alue kokoaa yli 100 alle 18-vuotiaiden tuunaamaa menopeliä. Tie vie -alueella kerrotaan tarinoita moottoripyöräreissuilta ja messujen aikana pelataan MP Motoball -turnaus. MP24-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki merkittävät moottoripyöräbrändit mukana

Edustettuna messuilla ovat uutuusmalleineen Aodes, Aprilia, Benelli, BMW, CanAm, CFMOTO, Conan, Drac, Ducati, Fantic, GasGas, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Polaris, Royal Enfield, Segway, Stark Varg, SuperSoco, Suzuki, Talaria, Triumph, Vespa ja Yamaha. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa noin 100 rakennettua moottoripyörää kisaa neljässä luokassa. Palkinnot jaetaan lauantaina 3.2. klo 16.30. Tällä kertaan messuilla nähdään myös entistä enemmän sähköavusteisia polkupyöriä. Moottoripyöräilyn tarvikkeet ja varusteet ovat myös mukana kattavasti.

-Suurin uudistus MP-messuilla on osastojen sijoituksen muuttaminen niin, etteivät kaikki isot moottoripyörämerkit löydy enää yhdeltä käytävältä. Sijoitusta on muutettu mukavuussyistä. Nyt, kun osastot on sijoitettu ympäri halleja, kävijät levittäytyvät myös laajemmalle alueelle, eikä hulluja ruuhkia enää synny lauantainakaan, kertoo projektijohtaja Niko Kantola.

Petrol Circus Bike Show on rakenneltujen moottoripyörien näyttely, joka on osa MP24-kokonaisuutta

-Uutta on tietysti myös MP Jonnela, joka tuo messuille upean kokoelman tuunattuja kaksipyöräisiä  ja ehkäpä myös muutamia mönkijöitä. Jonnelan suosio on hiukan yllättänytkin iloisesti, sillä pyöriä ilmoitettiin sinne lähes 400. Mukaan mahtuu reilu 100.

Tie vie elämyksin moottoripyörällä

Tie vie -matkailualueen lavalla kuullaan tarinoita moottoripyörillä tehdyistä reissuista ja opastetaan reissusuunnittelussa. Touring Finlandia Moottorikerho järjestää tuttuun tapaan Suomi on Saari -esityksen, jossa kerrotaan eri matkavaihtoehdoista ja -kustannuksista, kun lähdetään Keski- tai  Etelä-Eurooppaan. Messuilla kuullaan myös muun muassa  Irlantiin, Uuteen-Seelantiin, Välimereltä Saharaan ja Alaskasta Argentiinaan suunnatuista matkoista sekä reissaamisesta Keski- ja Etelä-Euroopassa.

MP Motoball -turnaus

MP-messuilla pelattiin vuonna 2023 MP Motoball -turnaus ensimmäistä kertaa. Nyt tulee uusinta. MP Motoballissa yksi peli kestää 5 + 5 minuuttia. Joukkueet, joissa on 3-6 henkilöä, yrittävät saada pallon vastustajan maaliin ajamalla joko Honda CBF11OF tai KTM SX-E5 -pyörällä. Sarjoja on kolme: open, pro ja junior.

MP24-messuilla voit voittaa itsellesi uuden moottoripyörän

Liittymällä Autoliiton jäseneksi MP24-messuilla tai verkossa ennen messuja, olet mukana uuden Yamaha MT-07 -moottoripyörän arvonnassa. Palkinnon arvo on 9935 euroa.

Yamaha MT-07 on yksi Suomen myydyimmistä moottoripyörämalleista, jonka suosio on ilmiselvää. Kyseessä on niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin motoristille sopiva moottoripyörä, joka soveltuu niin kaupunkiajoon kuin maantielle. MT-07:n kaksisylinterinen ja 690-kuutioinen crossplane-moottori tarjoaa riittävästi vääntöä ja tehoa kaikkiin ajotilanteisiin.

Moottorin tiimin entistä tyylikkäämmäksi päivittämän moottoripyörän näet MP24-messuilla Autoliiton messuosastolla 6c70. Ota seurantaasi myös Moottorin ja Autoliiton somekanavat, ja voit olla mukana päättämässä arvottavan pyörän lopullista ilmettä.

Arvontaan voivat osallistua myös Autoliiton nykyiset jäsenet täyttämällä arvontalomakkeen joko verkossa tai MP24-messuilla. Osallistu arvontaan tästä: Kliks

Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut MP 24 järjestetään perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. MP-messut järjestää vuosittain Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja.

Lähde: MP Messujen tiedote ja Autoliitto; Kuvat: Messukeskus ja Autoliitto 

Luetuimmat