28.1.2020

Myös ladattavana hybridinä: uusi Seat Leon haastaa tiloissa nyt suosikkiauto Octavian

Seat Leon

Seat Leon siirtyy neljänteen sukupolveen Volkswagen Golfin ja Škoda Octavian viitoittamalla tyylillä.

Uuden Volkswagen Golfin ja Škoda Octavian jälkeen on myös uuden Seat Leonin aika. Espanjalaisvalmistajan uuden sukupolven perheauto vastaa odotuksia: ulkoasua on viilattu merkin tuoreimpien katumaasturien suuntaan, sisätiloista löytää Volkswagen Groupin uusimmat tietoviihdejärjestelmät ja konepellin alle saa kaikkea bensiinistä dieseliin, kaasuun ja ladattavaan hybriditekniikkaan.

Seat Leon Sportstourer
Seat Leon Sportstourer FR

Seat kertoo satsanneensa autoon 1,1 miljardin edestä, ja valtaosa euroista on poltettu auton kehitystyöhön ja Barcelonan Martorellissa sijaitsevan tehtaan tuotantolinjaan. Auton myös kerrotaan olevan ensimmäinen täysin verkottunut Seat, mikä Suomeksi tarkoittaa auton käyttävän konsernin uutta 10,25-tuumaista (perusmallissa 8,25”) kosketusnäyttöpohjaista tietoviihdejärjestelmää netin yli päivittyvine karttoineen ja muine moderneine verkkotoimintoineen.

Seat Leon FR

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Akseliväli kuin Octaviassa

Leonin neljäs sukupolvi on myös edeltäjiään suurempi: 5-ovinen on venynyt 86 milliä ja farmari 93 millimetriä. Kummallakin korimallilla tästä 50 milliä sijoittuu 2686 millimetriseen akseliväliin – käytännössä tämä tarkoittaa Leon siirtyvän nyt Golfissa käytettävästä akselivälistä pidempään Octavian akseliväliin. Golfin tai Octavian akselivälit eivät tuoreissa sukupolvenvaihdoksissa muuttuneet, eli sen osalta Leon kokee kolmikon suurimman muutoksen.

Seat Leon FR

Viisiovisen pystyperän tavaratila on ennallaan 380 litrassa, farmarin kontti on venynyt 30 litralla 617 litraan.

Käyttövoimia joka lähtöön

Moottorivalikoimasta bensiinipuoli käsittää manuaalivaihteiset TSI-koneet (90, 130 ja 150 hv), DSG-vaihteiston kanssa saatava 2.0 TSI (190 hv) ja eTSI-kevythybridit DSG-kaksoiskytkimien parina, joita tarjotaan litraisena 110-hevosvoimaisena ja 1,5-litraisena 150-hevosvoimaisena.

Seat Leon
Ladattavan hybridin latausportti löytyy kuljettajan etulokasuojasta.

Kaasuautoilijoita kiinnostanee uusi 1.5 TGI, joka liikkuu 130-hevosvoiman teholla ja kuljettaa kolmen kaasusäiliön ansiosta 17,3 kiloa kaasua. Valmistaja vihjailee toimintamatkan voivan yltää 440 kilometriin.

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista on Seat Leonin ladattava hybridiversio. Tärkeimmät lukemat ovat 1.4 TSI, 13 kilowattituntinen akku, 6-vaihteinen DSG-vaihteisto ja 204 hevosvoiman yhteisteho. Ilahduttavasti ladattavan hybridin saa sekä 5-oviseen pystyperään että farkkukoriin.

Seat Leon
Seat vaihtaa myös autojensa mallinimien kirjasinta: Leon kirjoitetaan nyt varsin tyylitellysti.

Dieselvalikoima käsittää kolme versiota 2.0 TDI:stä: 115 hv (manuaali), 150 hv (manuaali ja DSG) ja 150 hv (DSG ja 4Drive-neliveto).

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Seat

Luetuimmat