8.3.2023

Naistenpäivän kunniaksi: Women’s World Car of the Year 2023 on Kia Niro!

Kia Niro

Women's World Car of the Year valittiin 13. kerran. Voittoon ylsi kuudesta finalistista hyvin monien ennakkosuosikki.

Women's World Car of the Year, WWCOTY eli "Naisten vuoden auto maailmassa" on konseptina juuri sitä miltä se kuulostaakin. World Car -tittelin eräänlaisena vastapainona tämän palkinnon takana on kirjaimellisesti "all female panel", siis maailman suurin pelkästään naisautotoimittajista koostuva raati. Heitä on 63 viideltä eri mantereelta ja 43 eri maasta.

Naistuomaristo valitsee vuoden autonsa niin tarkan ja pitkän prosessin kautta kuin muutkin tämän luokan autopalkinnot valitaan, mutta ehdokasasettelu poikkeaa ehkä hieman muista. Ensin selvitetään (tänä vuonna 59 ehdokkaasta), mitkä kuusi autoa ovat kategoriavoittajia. Yhden kategorian edustaja valitaan lopulta voittajaksi. Jokainen voittajaehdokas tulee siis eri autoluokasta. WWCOTY:n kategoriat ovat Urban Car, Family SUV, Large Car, Large SUV, Perfromance Car sekä 4x4.

Kia Niro

Edellisvuonna voittaja nousi Urban Car -kategoriasta, se oli Peugeot 308. Sama urbaani meininki jatkui myös tänä vuonna Kia Niron kautta, joka on tällä hetkellä Moottorin käyttötestiautona. Vuoden 2021 voittaja ei puolestaan ollut järin urbaani, sillä tuolloin vuoden naisten auto oli mikäpä muukaan kuin Land Rover Defender.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Supreme Winner: Kia Niro

Kia Niro EV

Niron vyöllä oli jo tätä ennen muun muassa Vuoden auto Suomessa -titteli tältä vuodelta. Kia Niro vakuutti tuomariston parhaiten valintakriiterien perusteella, jotka ovat: turvallisuus, ajettavuus, mukavuus, teknologia, tyyli, taloudellisuus, ympäristövaikutus sekä vastine rahalle. Kia Nirossa tuomaristoa miellyttivät erityisesti taloudellisuus ja ympäristötietoisuus.

Muut kategoriavoittajat, jotka jäivät kaikki vain yhden askeleen päähän pääpalkinnosta, saavat osakseen kategoriapalkinnot. Ne ovat tässä järjestyksessä Family SUV Jeep Avenger, Large Car Citroën C5 X, Large SUV Nissan X-trail, Performance Car Audi RS 3 sekä 4x4 Ford Ranger.

Teksti: Benjamin Helander Lähde: WWCOTY Kuvat: valmistajat

Luetuimmat