8.2.2016

Nyt se on varmaa – Imatranajot nähdään myös telkkarissa!

Imatranajot palaavat kaupunkiradalle ja televisioon.

Imatralla ajettiin moottoripyörillä kilpaa vuosien 1962-1986 välillä yhteensä 25 kertaa ja kilpailu nautti parhaimmillaan jopa MM-statusta.

Vuoden -86 jälkeen Imatranajot siirtyivät kaupungin kaduilta kisatarkoitukseen suunnitelluille moottoriradoille monen muun vastaavan tapahtuman tapaan. Ratkaisu paransi todennäköisesti turvallisuutta, mutta kolhi tunnelmaa.

30 vuoden hiljaiselo Imatran osalta on pian ohi, sillä 19.-21. elokuuta 2016 Imatran kaduilla ajetaan 30 vuoden tauon jälkeen kilpaa moottoripyörillä.

Tapahtuman taustalla vaikuttavan Imatran moottorikerhon ry:n mukaan luvassa on kilvanajoa IRRC-sarjan Suomen osakilpailun merkeissä. Imatranajon pääluokat ovat IRRC Superbike ja IRRC Supersport. Niiden lisäksi täytelähdöiksi on suunniteltu Open 1000, Open 600, Classic Formula sekä sivuvaunu– luokkien kilpailuja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kisakatsomo kotiin

Jos kisaviikonloppuna omassa kalenterissa on häät, sorsatuksen avaus, tai muuta kiusallista, voi Imatranajon vauhtia päästä kokemaan myös kotisohvalta.

MTV on kertonut näyttävänsä tapahtuman jälkimainingeissa kilpailukoosteen parhaista paloista. Ennen kisaa tunnelmaa nostatetaan kilpailun historiaa käsittelevän dokumentin avulla. Kanava on sama ja kumpikin aihe saa tunnin verran lähetysaikaa.

– IRRC-kilpailuja ei tietääksemme ole aiemmin televisioitu, joten saamme näkyvyyttä paitsi Imatranajolle kilpailuna, myös koko sarjalle, kiittelee Imatran Moottorikerhon Sami Backman.

Onko arkistossasi kuva-aarteita?

Imatranajo-dokumentti ja kilpailulähetys syntyvät tuotantoyhtiöliittouma Nakoman toimesta.

– Imatranajon suhteen teemme yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa ja tarjoamme projektin yhteydessä media-alan harjoittelupaikkoja, kertoo Nakoman Jape Kantola.

Kantola pyrkii aktivoimaan imatralaisia ja menneiden kilpailujen vieraita.

– Meitä kiinnostavat kuvat ja ikimuistoiset tarinat menneiden vuosien Imatranajoista, joita varmasti löytyy lukemattomia, Kantola jatkaa.

IRRC-sarjan Suomen osakilpailu, Imatranajo järjestetään 19.-21. elokuuta 2016.

Lähde: Imatran moottorikerho, moottoriurheilu.tv, kuva Marko Mäkinen

Luetuimmat